براي مطمئن شدن از اين مطلب كه رزومه شما نهايت توجه مديران را به خود جلب كند،از اين 10 اشتباه رايج ا اجتنباب كنيد:
1- عدم استفاده از نامه پوششي (همراه) ؛
نامه پوششي نامهاي است كه همراه با رزومه ارسال ميشود و در فرايند پذيرش شما از طرف كارفرمايان مساله بسيار مهم است، خيلي از آن ها به طور ناخودآگاه رزومه هايي را كه فاقد نامه پوششي باشند رد مي كنند بوسيله نامه پوششي و با تاثيري كه براي خواندن رزومه تان روي استخدام كنندگان مي گذريد، باعث جلب توجه آنها و گاهي چشم پوشي از خطاهاي كوچك در رزومه تان مي شويد.
2- استفاده از اشكال جلب توجه كننده
استفاده از فونت هاي غيرمعمول يا مثل كاغذ با رنگ صورتي در زومه باعث جلب توجه ناخوشايندي مي شود. رزومه خود را با استفاده از كاغذهايي سفيد يا كرم رنگ، نوشته هايي مشكي و در صورتيكه تايپ ميكنيد يك فونت معمول و رايج تخصصي و حرفه اي جلوه نمايد. يا از خط خوشش جهت نوشتن آن استفاده كنيد .
3- زياد ننويسيد!
مشاغلي را كه در دوران دبيرستان و يا غير آن داشتهايد و احتمالا به حرفه (تخصص) فعلي شما ربطي ندارد نبايددر اطلاعات رزومهتان آورده شود از نوشتن آن پرهيز كنيد.
رزومه شما نبايد بيشتر از دو صفحه باشد، همچنين بايد حاوي تارخچه كاري اخير شما كه در برگيرنده مسايل مربوطه و مهمتر است باشد.
4- تمركز و تكيه بر دوره اشتغال به جاي نوع مشاركت:
به جاي اينكه مهندسي از دورههاي متعدد زماني شغلهاي گوناگون را وارد رزومهتان كنيد، توضيح دهيد كه در هر مدت كاري چطور با شركتهاي قبلي همكاري ميكرديد و در نهايت چه تاثيري بر روند كاري آنها گذاشتيد.
به عنوان مثال هر كسي ميتواند مدتي را كه در شركتي مشغول به كار بوده است را در رزومه خود بنويسد ولي ذكر پيشرفت در كار شركت نسبت به سال گذشته كه شما باعث آن شديد قابل توجه خواهد بود، كارفرمايان اين نكات را حتما در نظر ميگيرند.
5- توجه زياد به خواستهها و علايق شخصي
استخدامكنندگان تلاش دارند، افراد را بر اساس تواناييها و مهارتهايي كه دارا هستند براي سازمانشان انتخاب كنند، بنابراين هر چيزي در رزومه شما بايد تجربيات كاريتان را به خوبي نشان دهد. تاكيد و توجه به خواستهها و علايق شخصي ناخوشايند خواهد بود و شانس انتخاب شما را در كارفرمايان كمتر خواهد كرد. توجه داشته باشيد هميشه موضوعات كاربردي و تخصصي داراي تاثير بيشتري نسبت به مسايل شخصي طرح شده از جانب شما است.
6- عدم توجه و رعايت نكردن بعضي اصول:
بايد دقت كنيد كه توجه لازم، پوششدهي مطالب و داشتن جلد كاغذ در رزومه براي هر كارفرما و همچنين شغلي كه براي آن درخواست ميدهيد ضروري است با رعايت كردن بعضي اصول، ابزار لازم را براي نشاني دادن اين نكته كه كاملا مناسب يك وضعيت شغلي خاص هستيد فراهم ميكنيد. در تمام درخواستها و رزومههاي خود نسبت به مسايل توجه كافي و يكسان داشته باشيد.
7- نوشتن تاريخ و موضواعت حدسي و احتمالي
با بررسي و محاسبه تاريخ گذشته كاري خود زمان و موضوع شغلي خود را به دقت بنويسيد. عدم توجه به اين مساله كارفرمايان را دچار مشكل خواهد كرد، احتمالا جاي پرسش باقي خواهد گذاشت و نهايتا باعث خواهد شد كه آنها به درخواست شما رسيدگي نكنند. سعي كنيد با محاسبه دقيق، هر نوع شبهه و فاصلهاي را در رزومهتان از ميان برداريد.
8- آوردن دلايل ترك كردن شغل قبلي
هيچگاه، مطالب منفي در رزومه خود ننويسيد. ممكن است از كار قبلي خود به دلايلي انصراف داده باشيد يا شما را از شغل و سمتتان بر كنار كرده باشند. نوشتن اين مطالب و يا دليل ترك كردن حرفه قبلي نكاتي منفي هستند و فقط در صورتي كه از شما خواسته شود و يا سوالي در اين مورد از شما پرسيده شود بايد آنها را ذكر كنيد.
9- اطلاعات و موضوعات فردي:
مسايلي كه شما در آن اطلاعات عمومي داريد يا موضوعات و رفتارهاي مربوط به شخص شما ممكن است براي خودتان خوب و جالب باشد، ولي اگر به حرفه شما مربوط نباشند نبايد در رزومه نوشته شود. همچنين از قراردادن اطلاعات فردي مثل قد، وزن و مذهب يا هر چيز ديگري كه در رزومه جايي براي ذكر آن در نظر گرفته نشده خودداري كنيد ممكن است اين مسايل بر عليه شما بكار روند و مشكلاتي را برايتان در انتخاب ايجاد كنند.
10- بيتوجهي به نكات دستوري و املايي:
نكات دستوري و املايي را در رزومه رعايت كنيد و سعي كنيد از خطا در اين موارد بپرهيزيد، هر چند ممكن است كارفرمايان به همه مسايل دقت نكنند. هميشه رزومهتان را چندين بار بخوانيد و از دوستانتان بخواهيد در مورد آن نظر بدهند و اشتباهاتي (خطاهايي) كه در آن ميبينند را به شما گوشزد كنند.
بازار کار
ده | روش | براي | اينكه | رزومه | شما | مورد | توجه | قرار | گيرد |