راهنمای خرید کامپیوتر رومیزی

قبل از خرید

تصمیم بگیرید که آیا خرید کامپیوتر تحت ویندوز برای شما بهتر است یا کامپیوتر تحت Macintosh. بطور عمومی در صورت خرید کامپیوتر تحت ویندوز، شما کامپیوتر سریع تری با پول خود دریافت خواهید کرد ولی کامپیوتر های تحت Mac معمولا بطور پیش فرض دارای نرم افزارهای راحت تر برای استفاده می باشند. از برترین برندهای کامپیوتر می توان Dell, Toshiba, Apple, IBM, LG, HP, Lenovo, Acer, Samsung را نام برد.

در نظر داشته باشید که آیا کامپیوتر شما لازم است با سرور محل کار یا مدرسه شما اتصال داشته باشد یا نه. تبادل فایل بین پلتفورم های مختلف، به نسبت قبل راحت تر شده است ولی هنوز مشکلاتی در این زمینه وجود دارد

نظر همکاران و دوستان خود را در مورد کامپیوتر هایی که استفاده می کنند بپرسید. ببینید نقاط قوت و نقاط ضعف هر کدام از سیستم های موجود در بازار چیست.

در صورتیکه میخواهید یک کامپیوتر همه فن حریف تهیه کنید، به فکر خرج کردن بیش از 1,5 یا 2 میلیون تومان باشید. کامپیوتر های ارزان تر معمولا دارای پردازنده و کارت گرافیکی پائین تری هستند و توانایی پائینی در اجرای بازی های کامپیوتری یا برنامه های سنگین دارند.

 

اصول اولیه

در نظر داشته باشید که در صورتی که یک کامپیوتر خیلی ارزان از یک فروشنده جزئی خریداری کنید، در صورت خرابی کامپیوتر ، شما دستتان به جایی بند نخواهد بود. بهتر است با صرف کمی هزینه بیشتر، کامپیوتر خود را از یک وارد کننده عمده با گارانتی خوب خریداری کنید تا در صورت بروز مشکل بتوانند از حمایت فنی آن ها استفاده کنید.

تا جایی که می توانید برای کامپیوتر خود RAM خریداری کنید. در خیلی از موارد، مقدار RAM حتی از سرعت پردازنده هم می تواند مهم تر باشد.

سعی کنید حتما کامپیوتر شما مجهز به آخرین نسخه USB به تعداد بالا باشد. هر چه تعداد پورت های USB در کامپیوتر شما بیشتر باشد، اجزاء جانبی بیشتری همانند پرینتر، اسکنر، درایو نوری خارجی و ... می توانید به کامپیوتر خود متصل کنید.

سعی کنید بهترین برند درایو نوری موجود را خریداری کنید. البته خرید درایو Blueray فقط در صورت نیاز به استفاده و تماشای فیلم های Blueray و HD پیشنهاد می شود.

در صورتی که قصد دارید از کامپیوتر برای مدت طولانی استفاده کنید، حتما در مورد امکان ارتقاء سیستم خود پرس و جو بعمل آورید. بطور مثال برخی از مادربرد های قدیمی با کارت های گرافیکی جدید همخوانی ندارند.

در صورتی که قصد شما از خرید کامپیوتر ، تنها فرستان ایمیل یا کار با برنامه های ساده همانند Office است، می توانید با اطمینان بالا، از تمام برندهای معتبر موجود در بازار هر کدام را که خواستید انتخاب کنید..

 

توجه مخصوص

راهنمای خرید کامپیوتر رومیزی

در صورتی که قصد خرید یک کامپیوتر برای انجام بازی های کامپیوتری را دارید، کارت گرافیکی، پردازنده و کارت صدای کامپیوتر خود را از مدل های قوی انتخاب کنید. پردازنده های جدید Intel از قوی ترین پردازنده های موجود در بازار بوده و در صورت تهیه یک پردازنده Core i5 یا Core i7 می توانید تا مدتی از تجربه بازی های کامپیوتری روی کامپیوتر خود لذت ببرید. در بین برندهای معتبر کارت گرافیکی، ATI و NVidia جزء معروف ترین برند ها هستند. بعلاوه سیستم SLI و Crossfire شرکت های فوق به شما این امکان را می دهد که بتوانید در آن واحد بیشتر از یک کارت گرافیکی در کامپیوتر خود استفاده کنید، فقط باید در نظر داشته باشید مادربورد کامپیوتر شما باید با این تکنولوژی های سازگاری داشته باشد.

بزرگ ترین هارد درایوی را که توانایی خریدش را دارید تهیه کنید. خرید هارد درایو بزرگ به شما امکان ذخیره فیلم ، عکس ، بازی ، موسیقی و برنامه بیشتری را در کامپیوترتان خواهد داد.

در صورتی که نیاز دارید با کامپیوتر خود از تلویزیون برنامه ضبط کنید یا برنامه های تلویزیون را از طریق کامپیوتر مشاهده کنید، یک کارت DVR برای کامپیوتر خود تهیه کنید.

 

نکات و هشدار ها

عبارت کامپیوتر رومیزی گول زننده است، کامپیوتر رومیزی به کامپیوتری گفته می شود که لپ تاپ یا notebook نباشد.

کامپیوتر ها به سرعت در حال سریع تر و ارزان تر شدن هستند. پس در صورتی که خریدی انجام دادید، زیاد انتخاب خود را زیر سوال نبرید و خود را شکنجه نکنید!

کامپیوتر خود را در صورت عدم نیاز، توی سطل آشغال نیندازید. کامپیوتر ها حاوی مواد سمی هستند و باید بازیافت شوند.

در صورتی که از مانیتور ، پرینتر و قسمت های جانبی دیگر کامپیوتر حال حاضر خود راضی هستید، میتوانید آن ها را برای کامپیوتر جدیدی که میخواهید خریداری کنید هم استفاده کنید. البته لازم به ذکر است خیلی از کامپیوتر ها، دارای قسمت های سخت افزاری سرخود می باشند که با کار با قطعات دیگر سازگاری کامل دارند.

 

راهنمای خرید کامپیوتر رومیزی

  کارستان

  سمیه خدایی

  دانستنی‌ها و اطلاعات عمومی | اطلاعات عمومی و جالب و خواندنی | دانش کامپیوتری، علمی، هنری و ...