هفت نکته مهم برای کسب و کار اینترنتی

۱. موبایل، موبایل و باز هم موبایل

این روزها شاهد هستیم که بسیاری از مردم، پیش از خرید یک کالا از یک فروشگاه اینترنتی، ابتدا آن را در تلفن هوشمندشان جستجو کرده و اطلاعات کافی را در مورد آن کسب می‌کنند و سپس سر فرصت پشت کامپیوتر خود می‌نشینند و نسبت به خرید آن اقدام می‌کنند.
کلیک کنید و بخوانید : کسب و کار خانگی چگونه باشد؟

گویا این روند در کشورهای توسعه‌یافته به‌تدریج در حال تغییر است و عموم مردم به خرید اینترنتی با اپلیکیشن‌های موبایل روی خوش نشان داده‌اند. ‌در سال جاری و سال‌های پیش رو، بر اهمیت اپلیکیشن‌های مخصوص خرید اینترنتی افزوده خواهد شد.

۲. مشتری پادشاهی می‌کند

احتمالا همه‌ی شما جمله‌ی معروف «همیشه حق با مشتری است» را شنیده‌اید. این موضوع در تجارت الکترونیک هم کاملا صادق است.

مشتریان در کانون توجه صاحبان فروشگاه‌های آنلاین قرار دارند. از امکان جستجو گرفته تا امکان مقایسه‌ی کالاها، از «تضمین قیمت»، «ضمانت بازگشت»، تخفیف‌های مختلف گرفته تا ارسال رایگان، همه و همه بر مشتری‌محور بودن تجارت الکترونیک دلالت دارند.

رقابت اصلی بین شرکت‌های فعال در این حوزه بر سر جذب مشتریان و حفظ‌شان است. مشتریان دلایل کافی را برای خرید آنلاین دارند؛ این صاحبان فروشگاه‌های اینترنتی هستند که باید قدر مشتریان‌شان را بدانند.


۳. هر کسب‌وکاری راه و رسم خود را پی می‌گیرد

در دورانی که آمازون در سطح بین‌المللی یکه‌تازی می‌کند، بازیگران تازه‌ی این میدان باید بر روی ویژگی‌های متمایز خود تمرکز کنند. چیزهایی مثل سرویس ارسال رایگان، ارایه‌ی خدمات مناسب پس از فروش یا گفتگوی آنلاین با مشتری می‌توانند ورق را به نفع یک فروشگاه اینترنتی برگرداند؛ مواردی از این دست، دقیقا همان‌هایی هستند که مردم برای داشتن‌شان ممکن است شما را انتخاب کنند.

۴. مناسبت‌های ویژه، از همیشه جدی‌تر می‌شوند

فصل تعطیلات یا مناسبت‌هایی مثل روز مادر یا روز دانش‌آموز بهترین زمان‌هایی هستند که می‌توان تمام‌قد قدرت‌نمایی کرد! نکته‌ی مهم، زمان و چگونگی ورود به این بازی است.

کسب‌وکارهای موفق حاضر در این حوزه، زودتر از رقبای تنبل‌شان وارد عمل می‌شوند و با فروش‌های ویژه‌شان، نبض بازار آنلاین را در دست می‌گیرند.

به‌طور حتم از این به بعد، برنامه‌ریزی برای این موضوع، از یک بازی ساده به یک فرایند پیچیده تبدیل می‌شود.

۵. ارتباط با مشتری به یک رسانه محدود نمی‌شود

رفته‌رفته شرکت‌های فعال در حوزه‌ی تجارت الکترونیک متوجه می‌شوند که نباید تعامل‌شان با مشتری را به فروشگاه اینترنتی خود محدود کنند. کسب‌وکارهای موفق در زمینه‌ی تجارت الکترونیکی، تنها به فروش فکر نمی‌کنند؛ بلکه سعی می‌کنند به طرق مختلف، سبک زندگی مخاطبان‌شان را بهبود ببخشند.

همایش‌ها، نمایشگاه‌ها و حتی فروشگاه‌های فیزیکی فقط کارکرد تبلیغاتی و نمایشی ندارند. این‌ها فرصت‌هایی هستند که نباید به‌راحتی نادیده گرفت.

۶. وفادار نگه داشتن مشتری به یک هنر تبدیل می‌شود

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های هر فروشگاه آنلاینی، وفادار نگه داشتن مشتری است. فعالان حوزه‌ی تجارت الکترونیک، می‌بایست پیوسته به دنبال راه‌هایی باشند که بتوانند مشتریان‌شان را برای خود نگه دارند.

منظور ما از وفاداری این است که مشتری دیگر فقط به قیمت محصول مورد نظرش نگاه نکند، بلکه به ارزش واقعی آن هم نیم‌نگاهی داشته باشد؛ این ارزش تا حد زیادی از تجربه‌ی خرید موفق کاربر و صدالبته به وفاداری‌اش برمی‌گردد.

۷. کالاها به‌صورت رایگان این‌طرف و آن‌طرف خواهند رفت

ارسال رایگان کالا در حال تبدیل شدن به یک فرایند عادی است. ابتدا این داستان با کالاهایی خاص و در مناطق جغرافیایی محدود شروع شد. سپس شمار کالاها و محدوده‌های جغرافیایی گسترش پیدا کرد.

گرایش شرکت‌های بزرگ به سمتی است که کاری کنند مشتری در فرایند خرید هیچ هزینه‌ای را برای ارسال یا دریافت کالا پرداخت نکند. حتی لازم نیست مشتری هزینه‌ای برای پس دادن کالای خریداری شده‌اش بپردازد. بحث بر سر ارسال یک‌ساعته‌ی کالاها هم که جای خود را دارد

  کارستان

  saeed ahmadi

  آموزش‌های کاربردی کسب و کار