چگونه از فرسودگی شغلی جلوگیری کنیم

مقدمه

 فرسودگی شغلی با فرسودگی جسمی و روحی همراه با کاهش علاقه به کار یا کلاً زندگی نمایان می‌شود.

دکتر شما اولین نفر باید باشد که برای فرسودگی شغلی با او صحبت می‌کنید. اما شما قبل از اتفاق افتادن این فرسودگی، می‌توانید از آن جلوگیری کنید. طی تحقیقات انجام‌شده، کلید این کار تنظیم و رسیدن به اهداف منطقی است. به این ترتیب، شما از نظر عاطفی با کار کنار آمده و دچار فرسودگی شغلی نمی‌شوید.

 

دستورالعمل‌ها:

1. برنامه‌ی خواب منظمی داشته باشید. خوابیدن حدود 7.5 تا 9 ساعت در شب مهم است. لازم است که هرروز در یک ساعت مشخصی از خواب بیدار شده و شب نیز در ساعت خاصی بخوابید. این عادت‌های سالم خواب سبب می‌شود تا ذهن و بدن شما استراحت کرده تا بتوانند با موقعیت‌های پراسترس مقابله کنند.

2. برای تأمین انرژی کافی غذاهای سالم بخورید. غذای شما باید شامل 7 تا 10 وعده میوه و سبزیجات، 6 تا 8 وعده حبوبات، دو وعده لبنیات و 2 یا 3 وعده گوشت (یا مواد پروتئین دار جایگزین) در روز باشد (که البته با هم می توان مصرف کرد).

3. هرروز ورزش کنید تا انرژی جسمی و روحی شما تأمین شود. بزرگ‌سالان هر هفته نیاز به 2.5 ساعت ورزش ایروبیک با شدت متوسط دارند. هم چنین باید دو روز در هفته را صرف ورزش‌هایی کنند که هدف آن‌ها قوی کردن هر گروه از ماهیچه‌هاست.

4. ببینید در چه چیزی خوب هستید و از آن لذت می‌برید. به دنبال فرصت‌هایی بگردید تا این مهارت‌ها را تقویت کنید. برای مثال اگر یک ورزشکار هستید، برای مربی‌گری کودکان در رشته‌ای که مهارت دارید ثبت‌نام کنید یا مقالات ورزشی برای روزنامه‌ی محلی خود بنویسید. این فعالیت‌ها توانایی شما را بیشتر کرده و عزت نفس شما، که اغلب در افراد مبتلا به فرسودگی شغلی کم است، را بالا می‌برد.

5. برای خود در محیط کار و خانه اهداف قابل مدیریتی قرار داده و آن‌ها را دنبال کنید. این اهداف را نوشته و آن‌ها را بک‌گراند رایانه‌ی خود در کار یا خانه قرار دهید تا به عنوان یک یادآوری ثابت برای شما باشند.

6. در مورد اولویت‌های خود در زندگی فکر کرده و از آن‌ها برای قرار دادن مرز در زندگی‌تان استفاده کنید. اگر شما خانواده دارید، صرف زمان برای آن‌ها مسلماً یک اولویت بزرگ برای شما خواهد بود. قرار دادن مرز می‌تواند میزان کاری که شما در خانه انجام می‌دهید را محدود کند.

7. زمانتان در خانه و محل کار را سازمان‌دهی کنید. از یک لیست استفاده کرده و کلیه‌ی مسئولیت‌های خود در هر ساعت از هفته را در آن بنویسید. همیشه مطمئن باشید که برای شما زمانی برای استراحت و گذراندن وقت با خانواده تان وجود دارد. لیست خود را برای آماده شدن برای کارهای آینده بررسی کنید.

8. روزی 15 الی 20 دقیقه را صرف فکر کردن کنید. توصیه می شود که فکر کردن مثبت، و آگاهی از هر چیزی که در ذهن شما در حال جریان است، بهترین کمک برای جلوگیری از فرسودگی شغلی است.

9. در زمان‌هایی که با کاری پراسترس مواجه هستید، از خانواده و دوستان خود درخواست حمایت کنید. به اشتراک گذاشتن تجربه‌هایتان می‌تواند بسیاری از بارها را از دوش شما کم کند.

 

نکات و هشدارها:

اگر فرسودگی شغلی‌تان روی کار و زندگی شما تأثیر منفی دارد، به پزشک مراجعه کنید.

  کارستان

  مریم خدایی