این هدف از تبلیغ است که تعیین میکند کدام نوع تبلیغ انتخاب شود: محصول یا سازمانی.
تبلیغ محصول: در تبلیغ محصول سعی بر آن است که محصولی به فروش برسد و به سه دسته تقسیم میشود. پیشرو، رقابتی و یادآور.
• تبلیغات پیشرو: برای ایجاد تقاضای اولیه برای دستهای خاص از محصولات انجام میشود و نه برای یک برند خاص. این نوع تبلیغات اغلب در مراحل اولیه عمر محصول صورت میگیرد و به مشتریان بالقوه در مورد وجود محصولی جدید اطلاعرسانی کرده و کمک میکند که آنان به خریدار تبدیل شوند. زمانی که دوربین دیجیتال برای اولین بار وارد بازار شد، مصرفکنندگان اطلاعی از مزایای آن و نحوه استفاده از آن نداشتند بنابراین این تبلیغات بود که باید اطلاعات اولیه در مورد محصول جدید را توضیح میداد و تقاضای اولیه را به وجود میآورد.
• تبلیغات رقابتی: سعی دارد که تقاضای گزینشی برای برند خاصی به وجود آورد. زمانی که محصول در چرخه عمر خود پیش میرود شرکت مجبور به تبلیغات رقابتی میشود تا محصول خود را از رقبا متمایز کند. برای مثال، زمانیکه دوربین دیجیتال به مراحل رشد رسید تبلیغات بر ویژگیها و منافع تأکید داشتند تا مشتریان را قانع کنند چرا به دوربین با کیفیت تصویر بالاتر، قیمت کمتر و تشخیص چهره نیاز دارند.
تبلیغات رقابتی میتواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم صورت گیرد. نوع مستقیم آن با هدف ترغیب به خرید فوری و نوع غیر مستقیم با هدف اشاره به مزایای محصول برای تأثیر بر تصمیم به خرید آنان در آینده انجام میشود.
• تبلیغات یادآوری: برای حفظ نام محصول در میان عموم انجام میشود و زمانی که محصول در ذهن مصرفکننده ارجحیت یا ثبات پیدا کرده و یا در مرحله بلوغ یا افول قرار دارد، مفید است. در واقع برای تقویت تبلیغات قبلی انجام میشود. در این مرحله ممکن است از تبلیغاتِ آرام تنها برای ذکر یا نمایش نام استفاده شود.
تبلیغات سازمانی: اغلب بر نام و پرستیژ یا سازمان یا صنعت تمرکز دارد. ممکن است به دنبال اطلاعرسانی، ترغیب یا یادآوری به مصرفکنندگان باشد. هدف اصلی آن بالا بردن حسن نیت یا بهبود رابطه یک شرکت با گروههای مختلف باشد از جمله اعضای کنونی و آینده کانال توزیع، سهامداران، کارکنان و عموم و نه تنها مصرفکنندگان . به عنوان مثال انگلیس تلاش میکند این کشور را محلی مناسب برای سرمایهگذاری نشان دهد یا بسیاری از شرکتهای ژاپنی از نام شرکت به عنوان برند
استفاده میکنند و بعضاً از تبلیغات سازمانی بهره میبرند. گاهی شرکتها متکی بر تبلیغات سازمانی هستند تا بر مشکلاتی که در تصویرسازی به وجود آمده غلبه کنند و شرکت را به سمتی که مورد نظر آنان است، هدایت کنند. برخی دیگر از این نوع تبلیغ برای حمایت از یک رویداد یا ایده خاص استفاده میکند. به عنوان مثل بیمهها سعی میکنند با این تبلیغ مردم را از رانندگی در حالت مستی بر حذر دارند.
کانون ایران نوین
آموزشهای کاربردی کسب و کار | ویژه کارآفرینان و مدیران | اخبار کسب و کار و اقتصادی | فنون موفقیت شغلی و اجتماعی برای همه | مهارتهای بازاریابی و فروش | مهارتهای روابط عمومی و تبلیغات | مهارتهای ضروری مدیران