افرادی که بتوانند ارتباطات موثر و موفقی داشته باشند، احتمالا به موفقیت نزدیک ترند. اما در این میان کم نیستند افرادی که در برقراری ارتباط دچار ناتوانی و نواقصی هستند.
ارتباط موثر با دیگران
عصری که در آن زندگی می کنیم، بی تردید عصر ارتباطات است. همه ما، بخش زیادی از زندگی روزمره خود را صرف ارتباط با دیگران می کنیم و یا به این روابط می اندیشیم.
طبق تحقیقات صورت گرفته، 75% از اوقات روزمره افراد در ارتباط با دیگران سپری می شود و شاید به همت خاطر باید گفت که 75% از موفقیتهای هر یک از ما به نحوه ارتباطاتمان مربوط می شود.
افرادی که بتوانند ارتباطات موثر و موفقی داشته باشند، احتمالا به موفقیت نزدیک ترند. اما در این میان کم نیستند افرادی که در برقراری ارتباط دچار ناتوانی و نواقصی هستند. همین امر موجب می شود که همسران زبان یکدیگر را درک نکنند و روابطشان به سردی گراید. در بسیاری از موارد مشاهده می شود که والدین در برقراری ارتباط با فرزندان خود مشکل دارند و از اینکه فرزندانشان از آنها حرف شنوی ندارند، دلخور هستند. از طرف دیگر فرزندان هم در برخی از موارد، تصور می کنند که والدینی غیرقابل نفوذ دارند و نمی توانند با آنها ارتباط برقرار کنند. یعنی مشکلی به نام عدم تعامل موفق میان والدین و فرزندان وجود دارد.
در موارد دیگری هم باید اینطور گفت که حتی دوستان هم در برقراری ارتباط با یکدیگر، ممکن است علی رغم میل باطنی شان، موجب آزار واذیت یکدیگر شوند و به طور کلی این مسئله در کلیه روابط انسانها دیده می شود.
به این ترتیب آنچه مشخص است اینکه در این دنیای پیچیده و تو در تو، آنچه برای هر انسانی مهم به نظر می رسد این است که بتواند در برقراری ارتباط با دیگران، موثر، مثبت و موفق عمل کند.
زنان و مردان موفق کسانی هستند که بتوانند در زندگی شخصی و اجتماعی شان، به سادگی در قلب دیگران نفوذ کنند و به برقراری ارتباطات مثبت بپردازند. این یک مهارت و توانایی مهم است که به افزایش اعتماد به نفس کمک می کند و مسیرهای موفقیت را تا حد زیادی هموار می سازد.
بنابراین برای هر فردی که بخواهد پدر و مادری موفق، فرزندی خوب یا دوستی نمونه باشد، لازم است که بداند از چه طریقی می تواند به برقراری ارتباط با دیگران بپردازد. ارتباطی موثر و مفید که تاثیرات مطلوبی برای او به دنبال داشته باشد. در این زمینه لازم است به عنصر صمیمیت فکر کنید.
اگر کسی باور داشته باشد که صمیمیت در روابط، عنصری ارزشمند و دلپذیر است، به این موضوع فکر می کند و به درک این مطلب می رسد که زندگی صمیمانه، لذت بخش تر است و ثمرات متعددی را به دنبال دارد.
به روابط بین همسران بیندیشید. عده ای از زوجین روابطی سر و بی روح با یکدیگر دارند و عده دیگر کسانی هستند که صمیمیت را در زندگی مشترک تجربه کرده اند. این دسته از زوجین این احساس را لمس کرده اند که صمیمیت در زندگی مشترک، با عشق متقابلی همراه است که فضای یک زندگی را دلپسند می کند. این موضوع را به روابط پدر و مادر با فرزندان نسبت دهید. مسلما والدینی که رابطه صمیمانه ای با فرزند خود دارند، در امور تربیتی و انتقال مفاهیم ارزشی مورد نظر خود به فرزندان نیز، موفق ترند.
به طور کلی فردی که با صمیمیت و گشاده رویی با سایرین برخورد می کند، با پیشنهادهای خوب و جالبی هم مواجه می شود. مثل پیشنهاد شغلی خوب یا شرکت در مجمعی علمی و یا برنامه ای تفریحی و سفری دسته جمعی
همه ما در طول زندگی خود شاهد این امر بوده ایم که برخی از اشخاص در کمترین زمان، به برقراری ارتباطات مثبت با دیگران می پردازند و همین مهارت موجب می شود تا بتوانند برای درخواست های بزرگ خود، پاسخ مثبت پیدا کنند و عده ای دیگر هیچ گاه نمی توانند چنین فرصتی داشته باشند.
وقتی در خلوت خود به درون تان مراجعه می کنید، باز هم متوجه می شوید که در موارد بسیاری، پیشنهادهای خوبی داشته اید که آنها را به اعضای خانواده و یا همکاران قدیمی خود نداده اید، بلکه این پیشنهادها را به کسانی داده اید که به تازگی با شما آشنا شده اند اما در پهنه قلب شما نفوذ کرده اند. 1
روانشناسان بسیاری معتقدند که ایجاد یک رابطه صمیمانه، یک برخورد خلاقانه است که موجب تکامل افراد می شود.
ارتباط صمیمانه می تواند شما را سریع تر و راحت تر به هدف برساند.
نیازهایتان را بهتر و سریع تر فراهم می کند.
شما را در پرتو پیشنهادهای جالب توجه قرار می دهد.
شما را دوست داشتنی تر و خواستنی تر می کند.
شما را موثرتر، مفیدتر و با نفوذتر می کند.
کارستان