می توان گفت که یک راه مشخص برای اداره یک کمپین تبلیغاتی وجود ندارد. بسته به وضعیت بازاریابی شرکتها، پیمایشها می توانند از طریق تلفن، ایمیل و اینترنت اجرا شوند. هر روشی می تواند مناسب باشد و هریک دارای قوت و ضعفی است.

پیمایش های تلفنی کنترل بسیار خوبی برای اطمینان از تناسب مخاطبان با هدف پیمایش فراهم می کند. «تناسب» به معنی قرارداشتن فرد مورد پرسش در طبقه بندی جمعیت شناختی و گروه مورد نظر قرار دارد. به طور مثال، اگر شما به دنبال اجرای یک پیمایش در بین مصرف کنندگان شامپوی ضد شوره باشید، مصاحبه کننده تلفنی می تواند مصاحبه را با این سوال شروع کند: «شما چه نوع شامپویی مصرف می کنید؟». اگر عبارت ضد شوره در پاسخ فرد مصاحبه شونده قرار نداشته باشد، مصاحبه خاتمه می یابد. از این طریق، شما مجبور به جمع آوری داده های مربوط به پاسخ های افرادی که نظرات بی فایده یا گمراه کننده دارند، نخواهید بود.

همچنین می توان سهم گونه های خاص از افراد را کنترل کرد. به طور مثال، اگر شما یک پیمایش با 500 نفر جامعه آماری را هدایت می کنید که لازم است به تعداد مساوی زن و مرد در ان شرکت کنند، می توانید این نسبت را به راحتی در پیمایش اعمال کنید.

پیمایش تلفنی همچنین فرصت نمونه گیری تصادفی را فراهم می کند. ایده نمونه گیری تصادفی بر این مبنا استوار است که هر شخص در جامعه تحقیق، احتمال برابر با دیگران برای مورد سوال قرار گرفتن داشته باشد. به این ترتیب، نمونه تحقیق، نماینده واقعی جامعه خواهدبود. معمولا می توان از رایانه برای تولید شماره تلفن های تصادفی استفاده کرد. پیمایش های تلفنی، معمولا سریع و کامل هستند.

پس از اینکه پرسشنامه تحقیق طراحی و برنامه ریزی شد، بسته به اندازه نمونه و میزان سختی دستیابی به پاسخ دهندگان مناسب، فاز پیمایش بین یک تا چهار هفته به طول می انجامد. از سوی دیگر، یک عیب پیمایش تلفنی، هزینه آن است.

در این میان، پیمایش های آن لاین به سرعت جایگزین پیمایش های تلفنی شده اند. این پیمایش ها چند مزیت کلیدی دارند :اول اینکه پیمایش های آن لاین بسیار سریع هستند. طول مدت اجرای پیمایش از زمان طراحی و برنامه ریزی پرسشنامه، بیش از چند روز طول نمی کشد. دوم اینکه پیمایش های آن لاین امکان دستیابی به مخاطبانی که در حالت عادی غیر قابل دسترس یا به سخت در دسترس هستند را فرآهم می آورد. به عبارت دیگر می تواند به «جامعه های تحقیق در اقلیت 1»دسترسی پیدا کند.

از سوی دیگر، با استفاده از ایمیل در پیمایش، می توان با هزاران نفر به سرعت و با هزینه پایین ارتباط برقرار کرد و سپس بررسی کرد که کدام یک با مشخصه های مورد نظر در تحقیق انطباق دارند.

البته در استفاده از پیمایش های آن لاین محدودیت هایی نیز وجود دارد. اگر تحقیق به دنبال یافتن پاسخ سوالاتی درباره یک جامعه کوچک و معین مانند شهرک یا محله باشد، پرسشنامه آن لاین ابزار مناسبی برای این موضوع نخواهدبود.

برخی سازمانها مانند کتابخانه ها، پرسشنامه های خود را روی وب سایت خود قرار می دهند. این نوع پیمایش ها، کیفیت پایینی دارند؛ زیرا انتخاب پاسخ دهنده دارای سوگیری بالایی است. از این جهت که اطلاعات فقط از افرادی جمع اوری می شود که به وب سایت سازمان دسترسی دارند. همچنین با توجه به اینکه صفحات پرسشنامه در وب سایتها گذرواژه خاصی ندارد، یک نفر میتواند به دفعات پرسشنامه را پر کند.

در سوی دیگر، پیمایش های پستی، در کشورهای غربی یکی از قدیمی ترین تکنیکهاست. این روش بسته به نوع کسب وکار، می تواند اطلاعات بسیار خوبی با هزینه مناسب در اختیار شرکتها قرار دهد. زیرا هزینه عمده پیمایش معمولا صرفا چاپ و پست است. نقطه ضعف پیمایش های پستی زمانبر بودن آنست. فرایند کار در این روش از طراحی و تایید پرسشنامه، مراحل چاپ پرسشنامه، پست پرسشنامه تا دریافت و تحلیل ممکن است تا سه ماه طول بکشد. معمولا نرخ مشارکت پیمایش های پستی پایین است؛ به ویژه اینکه مربوط به یک کالا یا خدمت تجاری باشد. این رقم در کشورهای غربی، 5 تا 7 درصد است.

انواع پیمایش ها در بازاریابی و تبلیغات

«مطالعه نگرش و مصرف2»، میزان خرید محصول و استفاده آن را در یک جامعه (مانند مردان، زنان، نوجوانان) تعیین می کند. این داده ها، مبنای یافتن بازار هدف شرکتها می باشند.

«مطالعه پیگیری3 » داده های مورد نیاز را از آگاهی و خرید محصول در زمانهای مختلف نشان می دهد. به طور مثال، یک تبلیغ کننده ممکن است یک پیمایش را برای تعیین سطح آگاهی از برند، پیش از پخش تیزرهای تلویزیونی انجام دهد. پس از پخش تبلیغات تلویزیونی، پیمایش تکرار می گردد و اثر تبلیغات را بر آگاهی و سپس خرید برند تعیین می کند

«مطالعه کانسپت 4»، علاقه به خرید محصول جدید را تعیین می کند. این مطالعه، معمولا شامل یک توصیف کوتاه درباره محصول می باشد و ممکن است پیش بینی قیمت محصول را نیز داشته باشد.

«تست محصول 5» شامل هر چیزی است که که می تواند استفاده از محصول را آزمایش کند.

«تست تبلیغات 6» شامل آزمودن هر یک از مواد تبلیغاتی، پیش از نمایش و پس از نمایش می باشد و می تواند آنچه تبلیغات منتقل می کند و پاسخ مصرف کنندگان به تبلیغ را کشف کند.

 

1: Low incidence target.   incidence به معنی درصد خاصی از جامعه است که دارای ویژگی مد نظر تحقیق هستند.

2 : attitude and usage study

3: tracking study

4: concept study

  کانون ایران نوین

  هاوژین قربانی

  آموزش‌های کاربردی کسب و کار | ویژه کارآفرینان و مدیران | اخبار کسب و کار و اقتصادی | ویژه دانش‌آموزان و دانش‌جویان | ویژه کارجویان و حقوق‌بگیران | فنون کاریابی و تقاضای استخدام | فنون ارتقای شغلی و افزایش حقوق | مهارت‌های بازاریابی و فروش | مهارت‌های روابط عمومی و تبلیغات | مهارت‌های ضروری مدیران

   | اجرای | پیمایش