10 راه برای ایجاد سریع اعتماد به نفس

مقدمه

اعتماد به نفس یعنی تفاوت بین اینکه احساس کنید غیرقابل توقف هستید، و اینکه حتی از هوش خود نیز بترسید. دیدِ شما به خودتان بر اینکه دیگران شما را چگونه می‌بینند تأثیر بسزایی دارد. این دید واقعیت است، هرچه اعتماد به نفستان بیشتر باشد، احتمال اینکه موفق شوید نیز بیشتر است.

اگرچه بسیاری از عواملی که بر اعتماد به نفس تأثیر دارند از کنترل ما خارج هستند، اما برخی کارها هستند که می‌توانید آگاهانه انجامشان دهید تا اعتماد به نفس خود را افزایش دهید. با به کار بردن این 10 راهکار، می‌توانید شرایط روانی‌ای که برای رسیدن به توانایی‌های بالقوه خود نیاز دارید را در خود ایجاد کنید.

 

1. شیک لباس بپوشید

اگرچه ارزش یک فرد به لباس‌های او نیست، اما لباس قطعاً بر احساس او نسبت به خودش تأثیر می‌گذارند. هیچ کس به اندازه خودتان نسبت به ظاهرتان هوشیار نیست. وقتی ظاهرتان خوب نیست، این به احساسی که نسبت به خود دارید و شیوه برخورد شما با دیگران اثر می‌گذارد. با اهمیت دادن به وضعیت ظاهری خودتان، از این به نفع خود استفاده کنید. در اغلب اوقات، با زود به زود حمام رفتن و اصلاح کردن، پوشیدن لباس‌های تمیز، و آگاه بودن از مدل‌های جدید، می‌توانید تغییرات قابل توجهی ایجاد کنید.

این به این معنا نیست که باید پول زیادی صرف لباس‌هایتان کنید. یک قانون طلایی که باید از آن پیروی کرد این است که "دو برابر هزینه کنید اما به اندازه نصف آن بخرید." به‌جای آنکه تعداد زیادی لباس ارزان قیمت بخرید، نصف آن مقدار، اما اجناس باکیفیت بخرید. با این کار در دراز مدت هزینه هایتان کاهش میابد زیرا لباس‌های گران دیرتر خراب می‌شوند و دیرتر از موعد می‌افتند. کمتر لباس خریدن، باعث می‌شود به هم ریختگی کمدتان نیز کمتر باشد.

 

2. سریع‌تر راه بروید

یکی از آسان‌ترین راه‌هایی مشخص کردن اینکه فرد نسبت به خود چه احساسی دارد، این است که راه رفتن او را بررسی کنید. آرام است؟ خسته؟ دردناک؟ و یا با انرژی و هدفمند است؟ افرادی که اعتماد به نفس دارند سریع راه می‌روند. آن‌ها می‌خواهند جایی بروند، افرادی را ببینند و کارهای مهمی انجام دهند. حتی اگر عجله ندارید، می‌توانید اعتماد به نفس تان را باکمی چالاک راه رفتن افزایش دهید. 25% سریع‌تر راه رفتن باعث می‌شود که مهم‌تر به نظر برسید و خودتان هم همین حس را داشته باشید.
 

3. وضعیت بدنی مناسب

به همین ترتیب، وضعیت اندام‌های فرد نیز چیزهای زیادی را نشان می‌دهد. شانه‌های افتاده و حرکات سست و بی‌حال نشان دهنده‌ی کمبود اعتماد به نفس است. این افراد نسبت به کاری که انجام می‌دهند مشتاق نیستند و برای خودشان اهمیت قائل نیستند. با داشتن وضعیت اندامی مناسب، خود به خود اعتماد به نفس تان بیشتر می‌شود. صاف بایستید، سرتان را بالا بگیرید و ارتباط چشمی برقرار کنید. این‌گونه بر دیگران تأثیر مثبت می‌گذارید و سریعاً احساس هوشیاری و قدرت بیشتری می‌کنید.

 

4. متنِ تعریف از خودتان

یکی از بهترین راه‌های ایجاد اعتماد به نفس، گوش دادن به سخنرانی‌های انگیزشی است. متأسفانه موقعیت‌های گوش دادن به یک سخنران خوب، کم پیش می‌آیند. می‌توانید این نیاز را با نوشتن یک متنِ تعریف از خودتان برطرف کنید. یک متن سخنرانیِ 30 تا 60 ثانیه‌ای بنویسید که نقاط قوت و اهداف شما را نشان می‌دهد. سپس هرگاه نیاز داشتید اعتماد به نفستان را تقویت کنید، جلوی آینه آن را با صدای بلند (یا اگر ترجیح می‌دهید در ذهنتان) از بر بخوانید.

 

5. سپاسگزاری

وقتی بیش از حد بر روی چیزی که می‌خواهند تمرکز می‌کنید، ذهن دلایلی می‌آورد که چرا نمیتوانید آن را داشته باشید. این باعث می‌شود به ضعف هایتان فکر کنید. بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق، این است که به‌صورت خودآگاه بر روی سپاسگزاری تمرکز کنید. هر روز، زمانی را برای شمارش ذهنی تمام چیزهایی که به خاطر آن‌ها لازم است سپاسگزار باشید اختصاص دهید. موفقیت‌های گذشته‌تان، مهارت‌های خاصتان، روابط محبت آمیزتان و لحظه‌های مثبتتان را به یاد بیاورید. شما از اینکه چقدر نکات مثبت در موردتان وجود دارد متحیر خواهید شد و این برای قدم برداشتن به‌سوی موفقیت‌های بعدی به شما انگیزه می‌دهد.

 

6. از دیگران تعریف کنید

وقتی ما درباره خودمان منفی فکر می‌کنیم، معمولاً این احساس را با توهین و غیبت کردن از دیگران بروز می‌دهیم. برای اینکه این چرخه منفی را از میان ببرید، عادت کنید که دیگران را ستایش کنید. از غیبت کردن خودداری کنید و سعی کنید از اطرافیانتان تعریف کنید. در این فرایند، دوست داشتنی و با اعتماد به نفس می‌شوید. وقتی در وجود دیگران به دنبال خوبی هستید، به‌طور غیرمستقیم خوبی‌های خود را نشان خواهید داد.

 

7. در ردیف جلو بنشینید

 اغلب افراد ردیف آخر را ترجیح می‌دهند زیرا از دیده شدن هراس دارند. این نشان‌دهنده کمبود اعتماد به نفس است. وقتی تصمیم بگیرید در ردیف جلو بنشینید، می‌توانید بر این ترس آزار دهنده فائق آمده و با اعتماد به نفس شوید. همچنین توسط افراد مهمی که جلوی کلاس صحبت می‌کنند بیشتر دیده می‌شوید.

 

 8. در بین جمع صحبت کنید

برخی از افراد هیچ‌گاه در بحث‌های گروهی صحبت نمی‌کنند، زیرا می‌ترسند نکند حرف احمقانه‌ای بزنند و بقیه افراد در مورد آن‌ها قضاوت کنند. این ترس واقعاً توجیه ناپذیر است. عموماً مردم بیشتر از آنچه که ما تصور می‌کنیم پذیرای ما هستند. در حقیقت بیشتر مردم دقیقاً با همین ترس‌ها سر و کله می‌زنند. وقتی تلاش کنید تا حداقل یک‌بار در هر بحث گروهی صحبت کنید، سخنران بهتری خواهید شد، نسبت به تفکرات تان اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت و در بین همتایان خود به‌عنوان یک رهبر شناخته می‌شوید.

 

9. ورزش کنید

همانند ظاهر فیزیکی، تناسب‌اندام هم تأثیر بسزایی بر اعتماد به نفس دارد. اگر اندامتان مناسب نیست، احساس ناامنی، نازیبایی، و بی‌حالی می‌کنید. با ورزش کردن ظاهر فیزیکی‌تان را بهبود می‌بخشید، به خود انرژی می‌دهید، و یک کار مثبت انجام می‌دهید. به‌طور منظم ورزش کردن نه‌تنها باعث می‌شود احساس خوبی داشته باشید، بلکه به شما نیروی مثبتی می‌دهد که می‌توانید بقیه روز از آن استفاده کنید.

 

 10. به کمک کردن تمرکز کنید

اغلب اوقات ما درگیر خواسته‌های خودمان هستیم. ما خیلی به خودمان توجه می‌کنیم ولی به نیازهای دیگران به اندازه کافی توجهی نداریم. اگر از فکر کردن به خودتان دست بکشید و تمرکز خود را بر روی کمک کردن به دیگران قرار بدهید، دیگر آن‌قدر درباره اشتباهاتتان نگران نخواهید بود. این باعث افزایش اعتماد به نفس می‌شود و اجازه می‌دهد که شما تا جایی که می‌توانید کمک کنید. هرچه بیشتر به دنیا کمک کنید، پاداشش را با موفقیت شخصی و شناخته شدن خواهید گرفت.

  کارستان

  سمیه خدایی

  دانستنی‌ها و اطلاعات عمومی | اطلاعات عمومی و جالب و خواندنی | مهارت‌های روابط عمومی و تبلیغات