Root کردن یک روشی است که به دارندگان سیستم عامل Android این امکان را می دهد که تا کنترل بهتری روی دستگاه خود داشته باشند. Root کردن گاهی اوقات برای از بین بردن محدودیت هایی که شرکت های خدمات مخابراتی برای گوشی قرار می دهند، یا برای اجرای برخی نرم افزار های خاص که نیاز به اجازه مدیریتی دارند و یا برای انجام عملیاتی که از یک User ساده در Android بر نمی آید، مورد استفاده قرار می گیرد. درAndroid می توان از طریق Root کل سیستم عامل را حذف یا اینکه سیستم عامل جدیدی به جای آن نصب کرد. وقتی دستگاهی را در Android،رroot می کنیم، عملی همانند کاری که در Linux و یا هر سیستم تحت Unix مانند FreeBSD یا OS X را برای دسترسی مدیریتی انجام می دهیم، را انجام داده ایم.
با Root کردن دستگاه های Andriod ، شما می توانید به Super User و یا root که همان base Linux است اجازه دسترسی پیدا کنید. Root را میتوانید با دسترسی Admin در Window مقایسه کرد. همین قابلیت را در گوشی های Apple به اسم Jailbreaking می شناسیم. با Root کردن، شما قادر به اصلاح و دستکاری در کل سیستم رام نصبی روی دستگاه Android خود خواهید بود. بسیاری از برنامه ها برای اجرا در این دستگاه ها نیاز به دسترسی به فایل های سیستمی دارند که با انجام عملیات Root این دسترسی داده خواهد شد.
معایب Root کردن
برای Root کردن، نرم افزار ها و روش های گوناگونی وجود دارد که از جمله آن، میتوان نصب کرنل های کاستوم که خود Root شده هستند را نام برد Root کردن دارای مزیت دسترسی به فایل های سیستمی و تغییر کل سیستم است ولی در عوض، با این کار احتمال Brick شدن گوشی وجود داشته و گارانتی گوشی نیز از بین می رود .برای اینکه بتوانیم در بسیاری از دستگاه هایی که Android را اجرا می کنند کاستوم رام، مانند سیانوژن را نصب کنیم، می بایست دستگاه خود را Root کنیم. در ورژن های معمولی (Root نشده )، نرم افزار های نصب شده توسط کاربر به صورت مستقیم به چیپ فلش مموری دسترسی ندارد و قادر نخواهد بود تا در سیستم عامل دستکاری کرده، قسمت هایی از آن ها را حذف و ویرایش کرده و یا حتی بخشی از آن را انتقال دهد. همچنین Root کردن برای بسیاری از نرم افزار ها از قبیل ویجت ها، برای نیاز های اضافی به سیستم عامل از قبیل ریست کردن سیستم عامل، تهیه ی پشتیبان، و البته امکانات سخت افزاری مثل عملکرد به خصوص چراغ LED کار آمد است . Root برای غیر فعال کردن و یا حذف کردن برنامه های پیش فرض لازم است. Root کردن در گوشی در اکثر اوقات شامل نصب یک نرم افزار به نام Super User می باشد که نظارت بر عملکرد Root و عملکرد برنامه های در دسترس Root را بر عهده دارد.
جنبه منفی root کردن
یکی از جنبه های بالقوه منفی Root کردن که بعضی از مصرف کنندگان آن را لحاظ می کنند این است که گارانتی دستگاه شما از بین خواهد رفت. اما با توجه به اینکه Root کردن، می توانید از توانایی واقعی دستگاه خود لذت ببرید، این مساله اهمیت خود را از دست خواهد داد. البته در صورتی که قبل از گارانتی کردن، دستگاه خود را Root کنید، نه تنها از مزیت های Root کردن بهره مند خواهید شد، بلکه بدلیل عدم امکان ردگیری Root شدن دستگاه، گارانتی هم برای دستگاه لحاظ خواهد شد.
اصطلاح بریک شدن، برای زمانی به کار می رود که عملیات Root شدن، قبل از به پایان رسیدن متوقف شده و به درستی به انجام نرسیده باشد.
روند عملیات root کردن
روند عملیات Root کردن در هر دستگاهی کاملا متفاوت است و این معمولا شامل یافتن و بهره برداری از نقاط ضعف در سیستم عاملی که توسط شرکت سازنده بر روی آن نصب شده است می شود. به طور مثال زمانیکه Google G1 عرضه شد، طولی نکشید که کشف شد که هر چیزی که توسط صفحه کلید در آن تایپ شود، به عنوان یک دستور وقفه دهنده در پوسته Root شناخته می شود. اگر چه به سرعت Google یک پکیج امنیتی را تحت عنوان یک update برای آن عرضه داشت، اما با این وجود این ضعف مردم را قادر می ساخت تا سیستم عامل خود را Upgrade کنند و از این قابلت برای Root دستگاه خود استفاده کنند .
چرا گوشی خود را Root کنیم؟
Root در واقع همان Hack است که باعث می شود بتوانید عملیات زیر را به کمک آن انجام دهید :
کنترل کامل روی گوشی خود داشته باشید. قابلیت دیدن فایل هایی که Android با آن ها کار می کند را بدست آورید. می توانید خیلی از کدهای اصلی را جایگزین کنید. به نصب تم های جدید بپردازید. برنامه های اصلی را با برنامه ی دلخواه خود جایگزین کنید یا حذف کنید. حالت Recovery برای انجام کار های تخصصی را استفاده کنید. جعبه ابزاری که به شما امکان می دهد که از کد های ساده Linux استفاده کنید. تعویض تصاویر هنگام Root شدن. Backup گرفتن از گوشی . می توانید یک پوشه روی SD card خود بسازید و همه ی APK هایی را که نصب کرده اید درون آن بریزید و اگر خواستید آنها را update کنید و دیگر نیازی به خرید و نصب دوباره ی برنامه ها نیست. تعویض محل نصب برنامه ها به SD card . Reboot راحت گوشی از طریق دستور های مینال.
چطور گوشی را Root کنیم؟
Root هر گوشی با گوشی های دیگر فرق دارد ولی لازمه ی Root کردن بیشتر گوشی ها باز بودن برنامه Bootloader است. برای اطلاع بیشتر از نحوه روت کردن گوشی خود، حتما از جستجوی گوگل و ویدیوهای آموزشی یوتیوب برای اینکار استفاده کرده و بدون اطلاع کامل، اقدام به روت کردن نکنید.
کارستان
دانستنیها و اطلاعات عمومی | اطلاعات عمومی و جالب و خواندنی | دانش کامپیوتری، علمی، هنری و ...