شيوه هاي مختلفي براي نوشتن رزومه مرسوم است و هر كس به مقتضاي سليقه و هدفي كه از نگارش رزومه دارد ، شيوه خاصي را انتخاب مي كند ولي به طور كلي اصول و سرفصل بندي عمومي رزومه ها به شرح زير است:
1- جزييات شخصي(Personal Details)
اكثر رزومه ها بايد با اين بخش آغاز شوند . اين بخش شامل نام ، آدرس ، شماره تلفن ، آدرس پست الكترونيك و تاريخ تولد و غيره است.
2- پروفايل شخصي(Personal Profile)
تكميل پروفايل در رزومه امري شخصي و سليقه اي است و الزامي نيست . آنچه در پروفايل مي نگاريد ، اطلاعات كلي و گوياي شماست كه به طور جزيي در ساير قسمتهاي رزومه ذكر ميشود.
3- تحصيلات و توانايي هاي علمي(Education and Qualifications)
اين قسمت شامل سوابق تحصيلي و علمي از ديپلم دبيرستان و نام دبيرستان تا آخرين مدرك تحصيلي ، رشته ها و گرايش ها و زمانبندي هر دوره ي تحصيلي ميباشد. حتماً قيد كنيد در حال حاضر مشغول گذراندن چه دوره اي هستيد . ساير دوره هاي علمي – كابردي را كه در كنار تحصيل گذرانده ايد را هم حتماً قيد فرماييد.
4- سوابق شغلي (Skills and Work Experiences)
در اين بخش بايد كل سوابق شغلي ، اعم از تمام وقت يا پاره وقت ، با ذكر نام و تلفن يا آدرس محل كار ، به اضافه تاريخ ، زمان و مدت اشتغال را بنويسيد.
5- انتشارات و مقالات(Publications)
فهرست كتب و مقالاتي كه تاليف و تهيه و يا گردآوري، منتشر و يا در كنفرانس ها ارايه نمودهايد، همراه با زمان انتشار را در اين قسمت قيد كنيد. اگر خلاصه مقالات را به رزومه ضميمه كنيد بهتر است.
6- ساير اطلاعات(Additional Information)
نگارش اين قسمت ضرورتي ندارد ، اما اگر لازم ديديد توضيحاتي جهت سوابق تحصيلي و شغلي خود بنويسيد ، اين بخش را اضافه كنيد.
7 - علايق(Interests)
ليستي از علايق شخصي خود در زمينه هاي فوق برنامه مثل ورزش ، هنر و موسيقي را در اين بخش بنگاريد و اگر سوابق حرفه اي و يا مداركي در اين زمينه ها داريد، ذكر كنيد.
ساير توصيه ها
- پيش از نوشتن رزومه ، خوب سوابق تحصيلي و شغلي خود را بررسي كنيد تا چيزي را فراموش نكنيد.
- از دروغگويي يا بزرگنمايي پرهيز كنيد .
- حتماً چند نسخه اضافه از رزومه براي خودتان پرينت نموده و در كامپيوتر نگه داريد تا در صورت لزوم در هر زماني بتوانيد از آن استفاده كنيد.
- رزومه را حتما تايپ كنيد و از ارايه رزومه دست نويس خود داري كنيد
بازارکار