پوشیدن جوراب ، از بو گرفتن پا و کفش جلوگیری می کند. بوی بد پا، به علت وجود سلول های مرده پوست می باشد که با باکتری ها و قارچ ها واکنش می دهند. هر 28 روز یکبار، پوست جدید جایگزین پوست قدیمی می شود. روند جایگزینی به این صورت است که سلول پوست جدید، در زیر سلول پوست موجود شروع به رشد کرده و زمانی که سلول فعلی پوست از بین رفت، جایگزین آن می شود.
اگر جوراب به پا نکنید، پوست مرده در داخل کفش باقی مانده و در اثر فعل و انفعال با باکتری های موجود، بوی ناخوش آیندی از آن متصاعد می شود.
جوراب، سلول های کهنه پوست را به خود جذب کرده و در صورتی که هر روز جوراب خود را عوض کنید، یا آنرا بوسیله مواد شوینده تمیز کنید، از روند تجمع این سلولها در کفش شما جلوگیری به عمل می آید.
اگر شما از جمله افرادی هستید که زیاد عرق می کنید، باید بدانید که محیط مرطوب، سرعت رشد و تکثیر باکتری ها را بسیار افزایش داده و کفش و جوراب شما خیلی سریع بوی ناخوش آیندی به خود خواهد گرفت، بنابراین سعی کنید در صورت تعریق زیاد، با ریختن مقداری پودر بچه یا پودرهای خشک کننده در داخل کفش و پنجه جوراب، از سرعت تکثیر باکتری ها بکاهید. زیرا اینکار باعث با جذب رطوبت پا، باعث خشک ماندن کفش شما خواهد شد. البته ترکیبات بوگیر دیگری نیز وجود دارند که بطور خاص برای اینکار ساخته شده اند و می توانند مشکل شما را حل کنند.
سعی کنید بطور متوالی از یک کفش استفاده نکنید، هر چند روز یکبار در صورت امکان کفش خود را عوض کرده و به آن فرصت خشک شدن بدهید. همچنین می توانید از ترکیب دئودورانت آلومینیوم کلراید برای از بین بردن باکتری های پای خود استفاده کنید. برای اینکار کافی ست قبل از خواب مقداری از آن را به پاهای خود مالیده و سپس جوراب بپوشید و بخوابید. در صورت احساس خارش یا حساسیت، می توانید به راحتی با استفاده از آب و صابون، آنرا از روی پای خود پاک کنید. به هر حال حفظ نظافت شخصی چه در سلامت خود فرد چه در سلامت محیط های اجتماعی بسیار مهم می باشد.
کارستان
پزشکی، بهداشت و سلامت | اطلاعات عمومی و جالب و خواندنی | مد، زیبایی، تغذیه، تناسب اندام | دانش کامپیوتری، علمی، هنری و ...