عطر و رایحه های نوستالژیک

بـرخی رایحـه ها، خـاطـرات و احسـاسات گــذشته را برای
خیلی از افراد زنده میکند. و اگر این خاطرات، خاطره هایی
خوب و دلپذیر باشند، میزان استرس شما را پایین آورده و
روحیه تان را تقویت می کند.

چه باید کرد:  باید ببینید کدام رایحه به کار شما می آید،
بوی نعناع، کوچه ی شکری، گل نسترن یا ...

در تحقیقی که اخیراً انجام گرفته است، روی بوی نان سیر
آزمایش شد. آمار نشان داد که وقتی رایحه ی نان سیر در
خانه می پیچد، اعضای خانواده احساس خوشایندی پیدا کرده و %23 کمتر اظهار نظرهای منفی سر میز شام ارائه می دهند.


شکلات

دکتر ماری اف موریسون، دستیار استاد در بخش روانشاناسی و پزشکی داخلی دانشگاه پنسییلوانیا عقیده دارد، "خوردن شکلات برای بعضی از افراد واقعاً به تقویت روحیه کمک می کند."

این به آن دلیل است که شکلات حاوی فنیلتیلامین—یک ماده شیمیایی تعدیل کننده ی روان که به طور طبیعی در مغز وجود دارد—می باشد. محققان دانشگاه پزشکی آریزونا عقیده دارند که شکلات می تواند تولید سروتونین مغز را نیز افزایش دهد که یک ماده ضد-افسردگی طبیعی به شمار می رود.

چه باید کرد:  استفاده از شکلات به تعادل می تواند به تقویت روحیه کمک کند. موقع انجام دادن فعالیت هایی که از آن لذت می برید، مثل تماشای فیلم یا خواندن کتاب، یک تکه شکلات هم به دهان بیندازید.



آهنگ های مورد علاقه تان

دکتر نیل بارنارد رئیس انجمن پزشکان در واشنگتن عقیده دارد، "گوش دادن به موسیقی تاثیر شگرفی بر وضعیت روحی افراد دارد." طبق تحقیقات انجام گرفته گوش دادن به موسیقی تا %41 میزان هورمون های استرس زا را در بدن پایین می آورد.

چه باید کرد:  این خودِ موسیقی است که بر روحیه تاثیرگذار است نه متن آهنگ. پس سعی کنید به موسیقی هایی گوش دهید که به روحیه تان جان می بخشد.

نور و روشنایی

دکتر نورمان ای روزنتال، پروفسور روانشناسی بالینی در دانشگاه جورج تاون در واشنگتن عقیده دارد، "گذراندن وقت در هوای آزاد بسیار عالی است، اما اگر خانه هایمان نیز پنجره های بزرگ و نورگیر داشته باشد تفاوت را احساس خواهیم کرد."

وقتی نور وارد چشم می شود، مغز را به تولید سروتونین تحریک میکند. این مسئله باعث ایجاد یکسری تغییرات شیمیایی در مغز شده که به طور قابل ملاحظه ای روح و روان را تقویت می کند.

چه باید کرد:  شیشه های پنجره ها را مداوم تمیز نگاه دارید تا نور بیشتری به داخل اتاق وارد شود. در طول روز پرده ها را کنار بزنید و از نور خورشید استفاده کنید.


اسید فولیک

اسید فولیک یکی از انواع ویتامین های B است که برای عملکرد صحیح اعصاب مغزی ازم و ضروری است. درتحقیقات انجام گرفته مشخص شد که %38 از زنان افسرده کمبود اسید فولیک داشته اند.

در بسیاری از موارد تنها نشانه کمبود اسید فولیک در بدن، احساس ناراحتی و اندوه است.

چه باید کرد:  علاوه بر استفاده از مکمل های ویتامینه، مواد غذایی مصرف کنید که سرشار از اسید فولیک باشد تا مقدار ویتامین B بدنتان به تعادل برسد.

خوردن یک فنجان لوبیا یا نخودفرنگی به اضافه ی چهار تا پنج وعده میوه جات و سبزیجات در روز، برای رفع اسید فولیک مورد نیاز بدن کافی است.


ماساژ

وقتی خانم ها دو ماساژ کوتاه مدت در روز داشته باشند، با کاهش قابل ملاحظه ی اضطراب و ناراحتی روبه رو خواهند شد و مقدار هورمون مرتبط با استرس کوتیزول نیز در آنها کاهش خواهد یافت. این تغییر حداکثر تا 5 هفته صورت می گیرد.

لمس کردن و ماساژ تغییر قابل توجهی در فعالیت امواج مغزی ایجاد می کند و باعث می شود افراد احساس هوشیاری و راحتی بیشتری کنند.

چه باید کرد:  از کسی که دوستتان دارد بخواهید که دو با در روی 20 دقیقه بدنتان را ماساژ دهد. و برای یاد گرفتن تکنیک ها و روش های حرفه ای هر از گاهی نزد متخصص ماساژ بروید.


کلسیم

اگر احساس اندوه و ناراحتی در شما به صورت چرخشی ایجاد می شود—و این مسئله بیشتر در دوره قبل از عادت ماهیانه است—ممکن است علت کمبود کلسیم استخوان ساز برای بدن باشد.

در تحقیقات انجام گرفته نشان داده شد که زنانی که فقط 1200 میلیگرم کلسیم روزانه مصرف می کنند، در دوره پیش از قاعدگی تا %45 کمتر دچار افسردگی، اندوه، استرس و اضطراب می شوند.

چه باید کرد:  رمز موفقیت، صبر است: ممکن است سه ماه—یا حتی بیشتر-- طول بکشد تا تاثیر مثبت افزایش مصرف کلسیم را به طور کامل در بدنتان ببینید.

خواب بیشتر

هنگام خواب، مغز، هورمون های تقویت کننده یروحیه را بازسازی کرده و علاوه بر این روی تجربیات روزانه کار رکده و تصمیم می گیرد که چطور با آنها برخورد کند. اگر خوابتان کمتر از مقدار لازم برای بدن باشد، به طور قابل ملاحظه ای میزان اضطراب، استرس، فشار و ناراحتیتان افزایش پیدا خواهد کرد.

چه باید کرد:  اگر نمی توانید ب خاطر وجود بچه ها، سر کار رفتن یا سایر تعهداتتان صبحها دیرتر از خواب بیدار شوید، سعی کنید هرشب حداقل نیم ساعت زودتر به بستر بروید. و خیلی زود متوجه تاثیرات شگرف آن بر روحیه تان خواهید شد.


کمک کردن

وقتی محققان 37 تحقیق انجام گرفته روی داوطلب بودن برای کمک را تحلیل کردند، متوجه شدند که افرادی که مقدار بیشتری از وقتشان را به این مسئله اختصاص میدادند، احساس سلامتی و شادکامی کرده و از زندگیشان هم رضایت بیشتری دارند و کمتر دچار افسردگی و ناراحتی می شوند.

کمک کردن به دیگران باعث می شود افراد حس پیوستگی بیشتری به هم داشته، بتوانند ارتباط بیشتری با هم برقرار کنند.

چه باید کرد:  لازم نیست حتماً عضو گروه های خیریه شوید تا از فواید کمک کردن لذت ببرید. در تحقیقی که در دانشگاه میشیگان انجام گرفت، مشخص شد که کمک کردن به دیگران به صورت عادی و غیرتشریفاتی—مثل کمک کردن به دوستان، اعضای خانواده یا حتی همسایه ها—به همان میزان بر روحیه افراد تاثیر مثبت می گذارد.

  مردمان

  هاوژین قربانی

  دانستنی‌ها و اطلاعات عمومی | پزشکی، بهداشت و سلامت | خانواده، فرزندان، روابط همسران | ویژه دختران و پسران جوان | اطلاعات عمومی و جالب و خواندنی

  تقویت | کننده | های | طبیعی | روحیه