آیا کار کردنتان با لذت همراه است؟ آیا از اینکه مشغول انجام کار فعلی خود هستید، خوشحال هستید؟ آیا از اینکه هر روز صبح به منظور انجام کار خود از خواب بیدار میشوید، لذت می برید؟
تصورات غلط در مورد مسائل کاری می تواند مانع پیشرفت شما شود. شاید برخی از افراد معتقد باشند که: "قرار نیست کار لذت بخش باشد" ، "باید عزمتان را جزم کنید و با جدیت تمام به انجام کارهایتان بپردازید."
و یکی از بزرگترین تصورات غلط در این زمینه به این شرح است که: "اگر جدی باشم مردم فکر می کنند فرد مهمی هستم"؛ اما دیگر به این امر فکر نمی کنند که جدیت بیش از اندازه مشکلات بسیار دیگری نظیر: استرس، اضطراب، دردهای احساسی و شکست را نیز ممکن است به زندگی خود راه دهید.
اگر بخواهید مشکلات را با جدیت بیشتر حل کنید، مثل این است که رایانه ی شخصی تان خراب شده باشد و تصمیم بگیرید آنرا با چکش درست کنید. هر چقدر بیشتر تلاش کنید، مشکل شما حادتر می شود.
"زمانیکه زندگی جدی می شود، اهمیت فرد تقلیل می یابد و اثر او بر روی موضوع کمتر خواهد شد. اگر زندگی بیش از حد جدی گرفته شود، ارزش افراد می تواند تا حد صفر کاهش پیدا کند. رانندگی آنقدر جدی به نظر می رسد که می تواند ماشین را از هم متلاشی کند. تجارت آنقدر اهمیت پیدا می کند که راه شکست برای آن باز خواهد شد. ارتباط مستقیمی میان جنون و جدیت وجود دارد." "مشکلات و اوقات سخت در زندگی زمانی بوجود می آیند که میزان جدیت در زندگی به بالاترین میزان می رسد. ایتالیایی های عهد باستان واقعاً می دانستند که در یک چنین حالتی باید چه کاری انجام دهند؛ آنها به خوبی می دانستند که بهترین نوع درمان روانی خنده است."
12 تکنیک برای تنویر افکار
اگر با دیدی غیرجدی به زندگی خود نگاه کنید، ذهنتان می تواند تصویر روشنی از مشکلات پیدا کند. به این ترتیب حل کردن مشکلات ساده تر شده، اطرافیان به شما بیشتر کمک می کنند، و احتمالاً زندگی طولانی تر و موفق تری خواهید داشت.
این راهها را امتحان کنید تا به خودتان آموزش دهید که چگونه می توان زندگی را آسان گرفت:
1- عمداً از کاه برای خودتان کوه بسازید! از مشکلات کوچک برای خودتان بحران های بزرگ درست کنید. "من احساس بهتری داشتم اگر این کاغذها دقیقاً اینطوری به هم چسبیده بودند! نه اینطوری، اینطوری، دقیقاً اینطوری!"
2- از خودتان بپرسید: " آیا به خرج دادن جدیت بیش از اندازه در این مورد می تواند شرایط را بهتر از آنچه که هست کند؟"
3- بر روی نکات مثبت تمرکز کنید. "چه نقطه ی مثبتی در مورد این موقعیت خاص وجود دارد؟" "از چه منظر دیگری می توان به آن نگاه کرد؟" "چه نکته ی دیگری وجود دارد؟"
4- یک تغییر کامل و اساسی را در زندگی خود ایجاد کنید. به عنوان مثال تحصیلات خود را مجدداً از سر بگیرید، دل را به دریا بزنید، شغل جدیدی را شروع کنید و کسب و کارتان را به کلی تغییر دهید.
5- از خودتان بپرسید: "چه زمانی میمیرم؟ آیا در آن زمان راضی خواهم بود که چرا در مورد این مسئله اینقدر جدی برخورد کردم؟"
6- شرکت در یک بازی چالش برانگیز خیلی بهتر از این است که اصلاً در هیچ بازی شرکت نکنید. کلیه ی زوایای یک مشکل را در نظر بگیرید. به عنوان مثال یک مشکل خانوادگی شما را آزار می دهد؟ از خودتان سوال کنید: "اصلاً اگر خانواده ای نداشتم چه می شد؟ روی سرمایه گذاری هایی که کرده اید خیلی حساس هستید؟ چه میشد که اگر اصلاً هیچ پولی برای سرمایه گذاری نداشتید؟
7- اندازه مشکلات باید هم اندازه ی بازی که انتخاب کرده اید باشند. خوب سعی کنید بازی های بزرگتری را انتخاب کنید. اگر در مورد این مطلب که گیره های کاغذ را در کدام یک از کشوها گذاشته اید نگران هستید، پس بازی که انتخاب کرده اید، خیلی کوچک تر است. سعی کنید مسئولیت های خود را دو برابر کنید. برای خود اهداف بزرگتری برگزینید. زمانی به موفقیت می رسید که خیلی بزرگتر از آنچه که می توانید فکر کنید.
8- از حل کردن مشکلاتی که سبب می شود بیش از اندازه جدی شوید، بپرهیزید. اگر برخی از مشکلات را به حال خود وابگذارید، خود به خود حل خواهند شد.
9- کاری را که انجام می دهید، با کارهای دیگر مقایسه کنید. تصور کنید که اگر مسئول جمع آوری مالیات و یا راننده ماشین فاضلاب بودید چه می شد.
10- کاری کنید که همه ی اطرافیانتان احساس راحتی کنند.
11- به راه حل های عجیب و غریب و اوهام آمیز نیز فکر کنید. جالب ترین راهی که به واسطه ی آن می توایند مشکل خود را حل کنید چیست؟ اگر از طریق این راه به نتیجه برسید، خوشحال نمی شوید؟
12- برای یک لحظه قدری احمقانه فکر کنید. موهایتان را ژولیده کرده و برای یک لحظه دست از مهم به نظر رسیدن بردارید. خطا کنید و خودتان را کودن جلوه دهید.
مردمان
آموزشهای کاربردی کسب و کار | ویژه کارآفرینان و مدیران | ویژه دانشآموزان و دانشجویان | ویژه کارجویان و حقوقبگیران | فنون موفقیت شغلی و اجتماعی برای همه | مهارتهای ضروری مدیران | فنون موفقیت تحصیلی و اجتماعی