شکست به ویژه در حوزه کسب و کار و امور مالی موضوعی است که هیچ کس تمایلی به مواجه شدن با آن ندارد. از این رو، نهایت تلاش خود را برای انجام وظایف و مدیریت امور مالی به بهترین شکل ممکن انجام داده تا در نهایت به موفقیت دست یابیم. اما بی شک همه ما چه در زندگی عادی و چه دنیای حرفه ای خود، شکست را تجربه کرده ایم.

در شرایطی که برای ما کمتر پیش می آید تا در ترسیم شیوه های مختلف کسب موفقیت، جایگاه ویژه ای به موضوع شکست اختصاص دهیم، اما واقعیت این است که شکست می تواند مربی بسیار خوبی برای موفقیت محسوب شود. از این رو، می توان گفت که شکست و موفقیت شانه به شانه یکدیگر حرکت می کنند.

در حقیقت، کارآفرینان و مدیران موفق کسانی هستند که تجربه شکست، دلایل پیروزی و موفقیت آینده را در اختیارشان قرار داده و این موضوع کلید برتری آنها است. بر خلاف آنچه تصور می شود، هر شکست و اشتباهی می تواند امتیازهای مختلفی را در پی داشته باشد. در واقع، همین امتیازها و تجربیات هستند که پلی به موفقیت در آینده را شکل می دهند. از این رو، در ادامه این مطلب برخی از این امتیازها که مربیان موفقیت نیز توجه ویژه ای به آنها دارند را مورد بررسی قرار می دهیم.

خرد و دانش

بی شک، با هر اشتباهی که مرتکب شده و با هر شکستی که مواجه می شویم، آموزه های جدیدی را فرا می گیریم. از این رو، در آینده این اشتباهات را تکرار نکرده و می آموزیم که چگونه وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهیم.

ایده های جدید و کاربردی

به اعتقاد کارشناسان، در اکثر مواقع ایده های جدید و بکر پس از هر شکست و اشتباه در ذهن افراد شکل می گیرد. بنابر مطالعات انجام گرفته در این زمینه، معمولا میزان ابتکار و نوآوری افراد پس از یک سری از اشتباهات و شکست ها افزایش می یابد. در نتیجه پس از هر شکست امکان کسب موفقیت های بزرگ وجود دارد.

افزایش انگیزه

در اکثر مواقع، شکست انگیزه لازم برای تلاش بیشتر و انجام بهتر وظایف را در فرد ایجاد می کند. بی شک، هنگامی که همه چیز به صورت عادی پیش می رود، تلاشی برای ارتقا شرایط انجام نمی دهیم، اما هنگامی که شرایط موجود رضایت بخش نیست، تلاش بیشتری را برای تغییر آن انجام می دهیم.

ارتقا ویژگی های شخصیتی

شکست و اشتباه می تواند به رشد شخصیت افراد کمک کند. بر همین اساس، درک وضعیت افرادی که تجربیاتی مشابه دارند، آسان تر شده و ویژگی های شخصیتی فرد تقویت می شود.

با توجه به نکاتی که به آنها اشاره شد، شکست می تواند مربی بسیار خوبی برای کسب موفقیت به ویژه در حوزه کسب و کار محسوب شود. در اکثر مواقع، هنگامی که به پیروزی و موفقیت دست می یابیم، به دلیل غرق شدن در شکوه و لذت پیروزی نیازی به تجزیه و تحلیل روندی که به موفقیت ختم شده، حس نمی کنید. در نتیجه، آموزه های چندانی از آن حاصل نمی شود. اما هنگامی که شکست می خورید، شانس پیش آمد مجدد آن به واسطه آموزه هایی که فرا گرفته اید، بسیار کم خواهد بود.

پس از آن، به این مساله توجه بیشتری دارید که چه چیزهایی برای انجام موفقیت آمیز فعالیت هایتان ضروری هستند. در واقع، این یک روند یادگیری محسوب شده و می توان گفت یکی از پایه های ضروری موفقیت است. در این میان، همه موفق به کسب دانش، انگیزه، ایده های جدید یا بهبود ویژگی های شخصیتی نمی شوند. از این رو، باید توانایی واکنش نشان دادن به شکست، این که چه تاثیراتی بر شما داشته و به چه چیزهایی برای پشت سر گذاشتن و غلبه بر این شرایط نیاز دارید را داشته باشید.  

  کارستان

  مریم خدایی

  ویژه کارآفرینان و مدیران | قوانین و مقررات عمومی کاری | فنون موفقیت تحصیلی و اجتماعی