یکی از دلایلی که افراد را به آغاز کسب و کار شخصی و خانگی ترغیب می کند، رهایی از فشار عصبی و استرس محیط کار شرکت ها و لذت بردن از آزادی روح کارآفرینی است. مدیریت کسب و کار خانگی به افراد این اجازه را می دهد تا برنامه کاری انعطاف پذیرتری داشته و منبع درآمد خوبی برای خود فراهم کنند. اما کسب موفقیت در این مسیر چندان هم آسان نبوده و نیاز به پشتکار و دقت فراوان دارد. در ادامه چند نکته که می توانند در مدیریت کسب و کار خانگی موثر باشند را معرفی می کنیم.
نخست، تنظیم یک برنامه دقیق از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. افرادی که در خانه کسب و کار خود را مدیریت می کنند با عوامل مختلفی که می توانند موجب حواس پرتی شوند، مواجه هستند. در نتیجه، اگر زمان انجام فعالیت های کاری مشخص نباشد، انجام وظایفی که برای کسب موفقیت ضروری هستند نیز چالش زا خواهد بود.
از سوی دیگر، برخی مواقع افراد بیش از اندازه به کار مشغول بوده و ساعات بسیاری از شبانه روز را برای پیشرفت کسب و کار خود اختصاص می دهند. تداوم این روند نه تنها کسب موفقیت و تحقق اهداف کارافرین را تضمین نمی کند، بلکه با ایجاد فرسودگی شغلی می تواند شکست کامل کسب و کار را نیز در پی داشته باشد.
از این رو، تنظیم برنامه روزانه و اختصاص ساعات مشخص برای انجام فعالیت های کاری ضروری و بسیار مهم است. اگر از آن دسته افرادی هستید که به راحتی تمرکز خود را از دست داده و عوامل دیگر موجب حواس پرتیتان می شود، تا حد ممکن باید این عوامل را محدود کنید.
همچنین، اگر از آن دسته افرادی هستید که به کار کردن زیاد تمایل دارند، به زمان پایان فعالیت های کاری روزانه که در برنامه خود مشخص کرده اید، پایبند باشید. اختصاص زمان های استراحت برای افزایش بهرهوری کسب و کار این افراد ضروری است. در واقع، اگر به برنامه کاری روزانه تان پایبند باشید پس از مدتی متوجه می شوید که به یک روند عادی مبدل شده است.
دوم، مدیریت پروژه های خود را به صورت کارآمد انجام دهید. آغاز پروژه های مختلف با فواصل زمانی اندک دشوار نیست، اما نکته کلیدی به پایان رساندن تمامی آنها محسوب می شود. عوامل ایجاد حواس پرتی می توانند موجب دوری شما از انجام پروژه های مهم شوند. از این رو باید یک نوع سیستم سازماندهی وظایف و پروژه ها را فراهم کنید.
برخی ترجیح می دهند کارهای خود را به صورت لیست های روزانه سازماندهی کنند، و برخی دیگر از نرمافزارهای مدیریت پروژه استفاده می کنند. می توانید شیوه های مختلف را آزمایش کرده و مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید. نسبت به این مساله اطمینان حاصل کنید که چیزی وجود دارد که شما را در مسیر انجام پروژه هایتان کمک و همراهی می کند.
سوم، شرایط مالی و حسابداری خود را به دقت دنبال کنید. این چالشی بزرگ برای افرادی است که کسب و کار خانگی خود را مدیریت می کنند. باید از هرینه و درآمد خود آگاه باشید تا بتوانید حاشیه سودتان را حفظ کرده، صورت های مالی خود را تهیه کنید و شرایط مالیاتی را بهتر مشخص کنید. استفاده از نرم افزارهای حسابداری می تواند در این زمینه بسیار موثر باشد.
همانند هر کسب و کار دیگری، رسیدگی و مدیریت کسب و کار خانگی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برخی این موضوع را جدی نگرفته و در نهایت از شکست و یا ضررهای خود متعجب می شوند. برای کسب موفقیت و تحقق اهداف خود در این مسیر باید زمان، تمرکز و پشتکار فراوانی اختصاص دهید. پس این نکات را به خاطر بسپارید: تنظیم برنامه، مدیریت وظایف و پروژه ها و رسیدگی به امور مالی و حسابداری. بدین ترتیب می توانید بنیان استواری برای موفقیت کسب و کار خانگی خود شکل دهید.
کارستان
ویژه کارآفرینان و مدیران | آشنایی با مشاغل و حرفهها | فنون موفقیت تحصیلی و اجتماعی | سرمایهگذاری، بورس و سهام