● همه چیزهایی كه موقع انتخاب كفش باید به آنها توجه كنید:
قلبی كه در كفش‌هایتان می‌تپد!
لابد همه شما جمله معروف پا، قلب دوم شماست> را شنیده‌اید. قلب‌های دوم ما در كفش‌های جورواجوری می‌طپد كه از خروس‌خوان صبح تا بوق شب می‌پوشیم. اگر درآمد اجازه بدهد هیچ‌كس بدش نمی‌آید -‌خصوصا خانم‌ها- كه دائما كفش‌های رنگارنگ و مدل به مدل بخرد، آن هم در دورانی كه تا سر بجنبانی مدل كفش و -به قول نوجوان‌ها- تریپش عوض می‌شود. خدا وكیلی خود شما چند جفت كفش در خانه دارید؟! حالا كار نداریم كه اكثرشان را هم نمی‌پوشید و تنها برای یكبار پوشیدن در یك مهمانی شبانه یا صرفا به این دلیل كه مدتی مد بوده، خریداری كرده‌اید و حالا دارند توی جا كفشی یا گوشه انباری خاك می‌خورند و می‌پوسند. باور داشته باشید یا نه، كفش سرمایه‌ای است كه می‌تواند كم‌بهاترین لباس‌ها را هم به چشم‌گیرترین و خارق‌العاده‌ترین لباس‌ها تبدیل كند. جالب است بدانید برخی تصور می‌كنند كه از روی كفش یك نفر می‌توان شخصیت و میزان اهمیتی آن شخص برای خود قائل است را فهمید و به آن می‌گویند: <طالع‌بینی كفشی! شما چه طور آیا تا به حال به این فكر افتاده‌اید كه اول از همه به حرف قلب دومتان گوش بدهید و بعد زبان كفش‌هایی را كه پشت ویترین‌هاست بشنوید.‌ داخل مغازه كه می‌شوید، كفش‌های زیادی از گوشه و كنار به شما چشمك می‌زنند: مدل ماندانا، كاپوچینو، لونا، ریو، رویال، سیندرلا...! نمی‌دانید كدامشان دقیقا همان است كه باید نگه دارنده قلب دوم شما باشد... قدیم‌ها به كفش یا می‌گفتند موزه یا چارق و مشكلی هم برای انتخاب كفش نداشتند چون كفش هم مثل سایر چیزها ساده بود و از آن بیشتر برای محافظت از پا استفاده می‌كردند تا وسیله‌ای برای زیبایی و وقار و جلوه دادن به لباس.اما به هر صورت حالا باید انتخاب كنید.
۱) انواع كفش
این روزها خرید كفش عذابی شده برای همه. آن‌قدر اسم‌های مختلف روی كفش‌ها گذاشته‌اند كه خریدار گیج می‌شود. هیچ دو مغازه‌ای را نمی‌بینید كه یك اسم مشترك بر روی یك كفش گذاشته باشند. به گفته خود فروشندگان كفش، اسامی كه بر روی كفش‌ها و مدل‌های آن گذاشته می‌شود استاندارد خاصی ندارد و هر فروشنده بر اساس سلیقه خودش از اسامی خارجی- كه گاه هیچ ربطی هم به كفش ندارد استفاده می‌كنند- و یا از اسم‌های ایرانی استفاده می‌كنند. اما لااقل تمام فروشندگان در مورد انواع كفش‌ها با هم توافق دارند. كفش‌ها از حالت اسپورت یا پاشنه تخت (ورزشی/ كفش مناسب پیاده‌روی) شروع می‌شوند تا می‌رسند به كفش‌های پاشنه‌دار( مناسب برای مهمانی) كه از ۳ سانتی شروع می‌شود تا به ۵ سانتی، ۷ سانتی و ۱۰ سانتی (پاریسی.) تازگی ها هم كه ظاهرا كفش‌های ۱۱ سانت و نیمی به بازار آمده؛ خدا به داد آن خانمی برسد كه می‌خواهد در مهمانی تعادل خود را با این كفش‌ها حفظ كند. چكمه (بوت)، نیم‌چكمه (نیم‌بوت) و صندل هم از انواع دیگر كفش‌ها هستند. در این میان كفش‌های اسپورت و چكمه‌ها و نیم‌چكمه‌ها هم دارای انواع مختلف هستند از بندی گرفته تا چسبی و زیپی.
۲) كفش‌های مهندسی‌ساز
باور كنید یا نه اما كفش‌سازی هم به نوعی مهندسی شبیه است. درست كردن كفش، به گفته یكی از فروشندگان: <نوعی مهندسی‌سازی است. من‌درآوردی نیست. برای اینكه كفش پا را نزند كافی نیست كه رویه‌اش چرم باشد، باید قالبش خوب باشد و پاشنه‌اش استاندارد این قالب. الان در ایران همه فقط به فكر كسب سود هستند مثلا قالب پاشنه سه سانت می‌آورند و زیر آن پاشنه پنج سانت می‌زنند چون هماهنگی ندارد پای شما را می‌زند و چون نمی‌دانید فكر می‌كنید به خاطر جنس رویه كفش است. علت عدم رعایت استاندارد هم خود مشتری‌ها هستند كسانی كه با بی‌توجهی خودشان بعضی از فروشنده‌ها را به این فكر می‌اندازند كه از شگردهای فروشندگی استفاده كنند و ۷ سانت را ۵ سانت معرفی كنند و یا كفی بگذارند تا كفش به فرم پای مشتری در بیاید.
۳) برای خریدكفش مناسب به یاد داشته باشید:
برای اینكه با اندازه كفشتان مشكل پیدا نكنید،‌سعی كنید كفش خود را در پایان روز خریداری كنید. هیچ وقت كفشی نخرید كه روی بخیه‌های آن برآمده شده باشد. این را به خاطر داشته باشید كه در كفشی كه خریداری می كنید باید بین بلندترین انگشت پا ونوك كفش حداقل یك سانتی‌متر فاصله وجود داشته باشد. هنگام خریداری كفش هر دو لنگه كفش را بپوشید تا مطمئن شوید كه هر دو پاشنه آن كاملا روی زمین قرار می‌گیرد. بهتر است دو لنگه كفش را از پشت روی یكدیگر قرار دهید تا بلندی انها را با یكدیگر اندازه بگیرید.یكی از نكاتی كه شاید اغلب در هنگام خرید كفش فراموش می‌شود، توجه به بالای بخیه‌های كفش است كه باید كاملا صاف باشد و خوب چرخ‌كاری شده باشد،در غیر این صورت معلوم است كه كفش مرغوبیت نداشته و عمرش كوتاه‌تر از حد معمول است. بد نیست اگر بدانید كه كفی كفش نقش مهمی در راحتی پای شما ایفا می‌كند پس اگر بتوانید كفی كفش را به راحتی پایین بكشید نشانه این است كه كارخانه سازنده كفش از چسب مرغوبی استفاده نكرده است. هیچ‌گاه كفشی را كه هنگام خم كردن چروك می‌خورد نخرید. اگر انگشت خود را به قسمت اطراف داخلی كف كفش بكشید و برآمدگی حس كنید، نشان‌دهنده این است كه از میخ‌ها به درستی استفاده نشده است.
و اما بهار و تابستان نزدیك است و اغلب مردم عادت دارند برای فرار از گرما صندل بخرند. هرچه صندل ساده‌تر باشد بیشتر از ان استفاده خواهید كرد.اگر قصد خرید صندل بنددار دارید یادتان باشد كه بندها نباید وسیله نگه داشتن صندل در پایتان باشد. صندل‌هایی بخرید كه كفه آن دارای پل حمایت‌كننده باشد. در مورد صندل‌ها آن چه مورد اهمیت است، كفه آن است كه باید محكم و در عین حال نرم باشد. در ضمن به امید سیندرلا شدن دمپایی یا صندل‌های تنگ را به زور پا نكنید، زیرا این كار نه تنها سودی ندارد بلكه بعد از مدت كوتاهی باعث می‌شود پنجه پای شما فرم اصلی خود را از دست داده و حتی پهن‌تر از قبل خواهد شد. در آخر و به‌عنوان یك توصیه برای زمستان،‌بهتر است با چكمه‌های خود جوراب نازك نپوشید و همواره از جوراب‌های كلفت و مات استفاده كنید.
۴) كفش‌های میرزا نوروز
به هر حال چه یك كفش را خیلی دوست داشته باشید و به قولی همچون میرزا نوروز كفشی به جانتان بسته باشد و چه نه باید بدانید كه كفش هم عمر مفید دارد و بعد از مدتی خراب می‌شود و باید آن را دور بیاندازید و به فكر كفش نو باشید. كفش‌هایی كه معمولا برای رفت و آمد در خیابان و پیاده‌روی پوشیده می‌شوند، تقریبا ۶ ماه -‌كمی بیشتر یا كمتر- كم دارند. البته عمر كفش بستگی مستقیم با نحوه پوشیدن كفش و میزان فعالیت روزانه دارد اما عموما بهترین این كفش‌ها برای مدت ۶ ماه و طی مسافت ۴۸۰ تا ۸۰۰ كیلومتر ساخته شده‌اند. یك مورد قابل‌توجه دیگر كه تاثیر مهمی در عمر كفش دارد وزن شماست. هرچه وزن بدن بالاتر باشد به همان میزان نیز فشار بیشتری به پا و طبعا به كفش‌ها وارد می‌شود و معمولا كفش افراد سنگین وزن زودتر از سایرین خراب می‌شود. ‌ در برخی موارد می‌توان كفش‌ها را دور نیانداخت و آنها را تعمیر كرد، مثلا اگر بتوان تخته كفش را تعمیر كرد، یا اگر زیپ كفش یا نیم‌چكمه‌تان شكسته باشد و یا بخیه‌های كفش كنده شده باشد. اما كفش را باید دور بیاندازید اگر لكه‌ای بر روی آن ایجاد شده باشد كه برطرف نمی‌گردد یا سوراخی به روی آن ایجاد شده باشد و یا تخته كائوچویی كفش شكسته باشد.
 
بابک نامی

 

  ویستا

  Elnur Naghinezhad

  دانستنی‌ها و اطلاعات عمومی | پزشکی، بهداشت و سلامت | مد، زیبایی، تغذیه، تناسب اندام

  تندرستی | سلامت | کفش | مناسب