دیجیتال مارکتینگ چیست؟
تعاریف مختلفی برای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد، اما بهطور کلی، بازاریابی اینترنتی به مجموعه فعالیتها برای ترویج یا فروش محصولات، سرویسها یا خدماتی بربستر اینترنت .......
ادامه مطلب در پیام بعدی ....

دیجیتال مارکتینگ چیست؟
تعاریف مختلفی برای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد، اما بهطور کلی، بازاریابی اینترنتی به مجموعه فعالیتها برای ترویج یا فروش محصولات، سرویسها یا خدماتی بربستر اینترنت .......
ادامه مطلب در پیام بعدی ....
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
تعاریف مختلفی برای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد، اما بهطور کلی، بازاریابی اینترنتی به مجموعه فعالیتها برای ترویج یا فروش محصولات، سرویسها یا خدماتی بربستر اینترنت گفته میشود، درواقع به بازاریابی که در فضای اینترنت صورت میگیرد، دیجیتال مارکتینگ می گویند.
در حالی که به پایان نوزدهمین سال از قرن بیستویکم میلادی نزدیک میشویم، سرعت رشد و پیشرفت فناوری همچنان با روندی صعودی در حال افزایش است، در چندین سال اخیر سبک زندگی و روش کار مردم جهان تغییرات بسیار گستردهای داشته و نمیتوان مشخص کرد که تا چند سال آینده، زندگی انسانها به چه سمت و سویی حرکت خواهد کرد. تاثیر لوازم هوشمند، اینترنت و فضای مجازی بیش از آنچه تصور میشد، بر جزئیات زندگی مردم در سراسر جهان نمود پیدا کرده و به همین جهت تعاریف جدیدی نیز بهوجود آمده است که شاید تا ۱۰ یا ۲۰ سال گذشته، اصلا وجود نداشت.
به عنوان مثال با رشد روزافزون استفاده کاربران از اینترنت، تبلیغات و بازاریابی بر بستر این شبکه جهانی در حال حاضر یکی از تخصصیترین و پردرآمدترین مشاغل محسوب میشود که تا قبل از سال ۲۰۰۰ توجه خاصی به آن نمیشد و دلیل آن عدم فراگیر بودن اینترنت مانند سالهای اخیر است. در این روزها دیگر همه افراد حداقل یک حسابکاربری در یکی از شبکههای مجازی دارند و هر روز دقایقی به شبکه مجازی مورد علاقه خود سر میزنند، مدت زمان استفاده مردم از اینترنت به شدت افزایش پیدا کرده و رقابت سایتهای اینترنتی برای رشد تعداد مخاطبان خود، به جنگی تمام عیار تبدیل شده است. همانطور که گفته شد این تغییرات موجب شده تا مفاهیمی جدید و مشاغل تازهای به زندگی انسانها وارد شود و سبک زندگی مردم را دگرگون کند.
یکی از مهمترین تخصصهای فعلی که نام آن را زیاد میشنویم، دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی اینترنتی است، دیجیتال مارکتینگ تعریف سادهای دارد، اما راهها و رشوهای آن کمی پیچیده است و به ذهنی خلاق و آشنا به اینترنت و فضای مجازی نیاز دارد، در طی دو گزارش قصد داریم تا به صورت مختصر و با زبانی ساده به تعریف دیجیتال مارکتینگ، اهداف آن، مبانی کار و در نهایت روشهای متداول اجرای دیجیتال مارکتینگ بپردازیم، با ما همراه باشید:
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
تعاریف مختلفی برای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد، اما بهطور کلی، بازاریابی اینترنتی به مجموعه فعالیتها برای ترویج یا فروش محصولات، سرویسها یا خدماتی بربستر اینترنت گفته میشود، درواقع به بازاریابی که در فضای اینترنت صورت میگیرد، دیجیتال مارکتینگ میگویند.
دردنیای امروز، تبلیغات تلوزیونی، بیلبوردها، تبلیغات خیابانی، تلفنی یا حضوری دیگر تنها راههای جذب مشتری محسوب نمیشوند، مردم حال بیش از پیش زمان خود را در اینترنت و فضای مجازی میگذرانند و به همین جهت، این بستر به مکان بسیار مناسبی برای بازاریابی تبدیل شده است.
البته بازاریابی اینترنتی کمی پیچیدهتر و تخصصیتر از بازاریابی در دنیای واقعی است، شاید بیش از ۵۰ درصد تاثیرگذاری افراد در دنیای واقعی، چهرهای مناسب و زبانی شیوا باشد که با اشاره به مهمترین ویژگیها یا خدمات ارائه داده شده، باعث جذب افراد میشود، اما در دنیای مجازی انواع بازاریابی و روشهای بازاریابی تنوع بیشتری دارد و دانش تخصصی بیشتری را نیز میطلبد، اما در کار بازاریابی، حال به هر شکلی، تجربه یکی از مهمترین عوامل برای موفقیت در جذب مشتری یا افزایش مخاطب محسوب میشود.
دیجیتال مارکتینگ به چه صورت کار میکند و مزایای آن چیست؟
شاید هنگامی که نام بازاریابی اینترنتی یا دیجیتال مارکتینگ را میشنوید تنها به تبلیغات موجود در سایتهای مختلف یا صفحات و کانالهای فضای مجازی فکر کنید، اما در واقع این نوع بازاریابی یکی از سادهترین روشهای بازاریابی اینترنتی محسوب میشود، انواع زیادی از بازاریابی دیجیتالی به شکلی تخصصی اجرا شده که کاربران اصلا متوجه آن نمیشوند، نکته مهم آن است که بازاریابی به معنی تبلیغات نیست، به همین دلیل بسیاری از انواع بازاریابیهای اینترنتی بدون تبلیغ یا ارائه مطلبی انجام میگیرد، این روشها بخش تخصصیتر و پیچیدهتر بازاریابی اینترنتی هستند که در بخش دوم گزارش با آنها آشنا میشویم.
اما به طور کلی بازاریابی اینترنتی همان بازاریابی مرسوم است که در نهایت به فروش محصولات یا سرویسها و خدمات شرکتها منجر میشود، در دنیای مجازی مهمترین راه کسب درآمد افزایش مخاطبان است، به همین جهت قبل از هرچیزی داشتن یک سایت پویا با مطالب مفید و کاربردی، یک کانال جذاب یا یک صفحه با اطلاعات تخصصی در شبکههای مجازی، به جذب مخاطبان کمک میکند، پس از این موارد، تبلیغات و دیگر روشهای بازاریابی اینترنتی باید مورد استفاده قرار بگیرد، در واقع تا زمانی که خدمات خوبی ارائه نشود، تبلیغات و بازاریابی گسترده تاثیر چندانی نخواهد داشت.
دو مزیت اصلی دیجیتال مارکتینگ نسبت به بازاریابیهای سنتی چیست؟
صرفهجویی در زمان و هزینه
در بازاریابی سنتی به تیم گسترده و متشکل از افراد زیادی نیاز دارید که هر کدام وظیفهای را برعهده خواهند گرفت، در بازاریابی دیجیتال اینگونه نیست، گاهی حتی یک نفر میتواند تمام نیازهای یک سایت را از نظر بازاریابی برآورده کند و به این ترتیب هزینه نهایی کاهش پیدا میکند. بهطور مثال ساخت یک تبلیغات تلوزیونی چقدر هزینه دارد؟ در کنار آن پخش آن از شبکههای اصلی و پرطرفدار خود یک هزینه جداگانه و سرسامآور خواهد داشت، اما در دنیای مجازی ساخت یک کلیپ کوتاه تبلیغاتی و انتشار آن در برخی موارد کمتر از ۳۰ درصد یک تبلیغات تلویزیونی تمام میشود که بازدهی بسیار بیشتری دارد و به نفع شرکت تبلیغ کننده خواهد بود.
جذب مخاطب تخصصی
در بازاریابی سنتی جذب مشتریان مناسب کسبوکار شرکت بسیار دشوار است، البته این مورد درباره تمام کسبوکارها صادق نیست، اما بهطور کلی یافتن مشتریان تخصصی در فضای مجازی بسیار آسان است. بهطور مثال فرض کنید یک فروشنده کنسول بازی یا لوازم جانبی آن با تبلیغ در سایتهای تخصصی گیم و بازی میتواند بهراحتی خدمات خود را برای هزاران جوان و نوجوانی که به این حوزه علاقهمند هستند و روزانه از مطالب آن سایت استفاده میکنند، به نمایش بگذارد، یا یک سایت آشپزی مکان بسیار مناسبی برای تبلیغ فروش لوازم آشپزخانه، کلاسهای هنری و تخصصی برای بانوان است، یافت مخاطب هدف با این تعداد گسترده در دنیای واقعی بسیار سخت است.
در این گزارش به توضیح مفاهیم و مزیتهای دیجیتال مارکتینگ پرداختیم، اما در گزارش بعدی انواع بازاریابی اینترنتی و روشهای انجام آن را بازگو خواهیم کرد.
سامانه پیگیری مشکلات استارت آپها و کسبوکارهای مجازی راهاندازی شد.
این سامانه میتواند کمک حالی باشد برای دردسرهای ناتمام اکوسیستم استارت آپی با بخشهای مختلف حاکمیتی و دولتی. در این سامانه به تمامی افرادی که مشکلاتشان را ثبت کنند یک کد پیگیری اعطا شده که از طریق آن میتوانند تک تک مراحل سپری شده برای پیگیری حل مشکلشان را رصد کنند.
به گزارش ایران هشدار - اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی با هدف حمایت از کسب و کارهای اینترنتی و استارتاپ ها اقدام به راه اندازی سامانه ثبت و پیگیری مشکلات کسب و کارهای مجازی و استارتاپ های این حوزه نموده است. در این سامانه تمامی کسبوکارها فارغ از اینکه عضو این اتحادیه باشند یا نباشند میتوانند مشکلات خود در مواجهه با سازمانهای دولتی و حاکمیتی را ثبت کرده و آن را پیگیری نمایند.
«رضا الفت نسب» سخنگو اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی در گفتگوی خود با دیجیاتو عنوان میکند که از ابتدای سال تاکنون بیش از ۲۲۰۰ نامه از سوی این اتحادیه به دستگاهها و سازمانهای مختلف نوشته شده و با این حجم زیاد از شکایات و پیگیریها تصمیم بر این شد که یک سامانه مجزا و جامع برای رسیدگی به این امور تاسیس شود:
«این سامانه میتواند کمک حالی باشد برای دردسرهای ناتمام اکوسیستم استارت آپی با بخشهای مختلف حاکمیتی و دولتی. در این سامانه به تمامی افرادی که مشکلاتشان را ثبت کنند یک کد پیگیری اعطا شده که از طریق آن میتوانند تک تک مراحل سپری شده برای پیگیری حل مشکلشان را رصد کنند.»
الفت نسب تاکید میکند که این سامانه در راستای شفافسازی قصد دارد تا به زودی در پایان هر ماه اسامی بیشترین سازمانهایی که بیشترین مشارکت و همکاری را داشتهاند منتشر کند و از آنسو اسامی سازمانها و نهادهایی که کمترین مشارکت و مساعدت را نیز منتشر سازند. به گفته الفت نسب این کار در راستای شعار شفافیت دولت جدید انجام شده تا همه چیز برای همه مردم روشن باشد.
سخنگوی اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی بیشترین تعداد نامه رد و بدل شده بین این مجموعه و نهادهای دولتی را مرتبط با اداره امکان برای رفع فک پلمب شرکتها میداند و ریشه این بسته شدن را در شکایات نهادهای مختلف میبیند:
«دیده شده که فرماندار یک شهر در تمامی سطح معابر شهر پوسترها و بنرهایی علیه کسبوکارهای اینترنتی منتشر میکند. این موضوعات باید حل و فصل شوندتا به این اکوسیستم ضربه نخورد.»
سامانه پیگیری مشکلات استارت آپها
الفت نسب همچنین درباره شکایت کسبوکارهای نوپا از یکدیگر نیز اشاره دارد و با اینکه این موضوع را در ابعاد انگشت شماری میداند اما میگوید برای حل این موضوعات نیز حل اختلافی برای این دوستان در نظر گرفته شده است. به گفته او اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی در این موضوعات نیز ورود پیدا میکند تا مشکلی در اکوسیستم استارت آپی کشور نباشد.
بازبینی نماد اعتماد الکترونیکی در دستور کار قرار گرفت.
رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی عنوان کرد که مأموریت اصلی این مرکز در سال آینده استانداردسازی خدمات تجارت الکترونیکی است و مهندسی و بازبینی نماد اعتماد الکترونیکی در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش ایران هشدار، گسترش تجارت الکترونیک در کشور نهادهای حاکمیتی را بهمنظور قانونگذاری و نظارت بر نحوه فعالیت کسب و کارهای جدید بهعنوان یکی از ستونهای اقتصادی ایجاد کرد که از جمله مهمترین این سازمانها مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت با مجوز حاکمیتی ای نماد بهعنوان مجوز ضروری برای فعالیت قانونی در حوزه کسب و کارهای آنلاین است.
نماد اعتماد الکترونیک مجوز و نشانی از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت است که بهعنوان تأییدیه به فعالیتهای تجاری قانونمند در فضای مجازی که صاحب امتیاز آن احراز صلاحیت شده، اعطا میشو و در واقع یکی از مجوزهای اصلی در کنار پروانه کسب برای فعالیت کسب و کارها در فضای مجازی محسوب میشود؛ نماد اعتماد الکترونیکی در واقع مجوز عمومی کسب و کارها در اینترنت و نشانه قانونی بودن فعالیت کسب و کار اینترنتی است که صرف نظر از رشته و تخصص کسب و کارها بهعنوان نماد اعتماد به آنها میبایست بهعنوان الزام دریافت شود، بر اساس آخرین آمار تا به امروز حدود ۵۰۰۰۰ کسب و کار نسبت به دریافت نماد اعتماد اقدام نمودهاند و این نماد یک مجوز برای ارائه برخی خدمات به کسب و کارها در حوزه تجارت الکترونیک از جمله خدمات پرداخت است و افرادی که این نماد را داشته باشند میتوانند بهصورت قانونی از خدمات پرداخت استفاده کنند و این مرکز تسهیلاتی را نیز برای صاحبان نماد با همکاری شرکتهای پرداخت الکترونیک در نظر گرفته است.
این نماد با هدف اعتمادسازی و رسمیت دهی به فعالیت کسب و کارهای اینترنتی و حمایت از حقوق مصرف کننده و جلوگیری از آسیبهای احتمالی در ابعاد مختلف اعم از امنیتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تشکیل شد اما برخی از کسب و کارها با جعل این نماد و از سویی دیگر تعلق نماد اعتماد الکترونیک از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیک به برخی کسب و کارهای ناسالم بدون نظارت دورهای مشکلات بزرگی را ایجاد کرد که از جمله آنها باید به سکه ثامن اشاره داشت؛ بر همین اساس بسیاری از کارشناسان حوزه تجارت الکترونیک اعتقاد دارند باید در زمینه اعطای نماد و نظارت بر این مجوز در کسب و کارها تغییراتی زیرساختی و مهم انجام شود که سازمان توسعه تجارت الکترونیک نیز اعلام کرده بود تا در این راستا تلاش و فعالیتهایی را شروع کرده است.
مهندسی و بازبینی نماد اعتماد الکترونیکی در دستور کار قرار گرفت
در همین خصوص علی رهبری، رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی درباره بازبینی در روند نماد اعتماد الکترونیک به خبرنگار ایبِنا گفت:
مأموریت اصلی مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت در سال آینده استانداردسازی خدمات تجارت الکترونیکی است و در این زمینه از نظرات کارشناسان استفاده شده و از انتقادات و پیشنهادات فعالان اکوسیستم و کارشناسان استقبال میشود؛ در حال حاضر برای رفع مشکلات ای نماد، سامانهای نما اعتماد الکترونیکی توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیک بازبینی و مهندسی شده و هدف سازمان رتبه بندی نماد و اعطای نماد بر اساس نحوه فعالیت و وضعیت شرکتهای تجارت الکترونیکی است.
وی افزود:
در زمینه نماد اعتماد الکترونیک تا به امروز مشکلاتی وجود داشته و مرکز توسعه تجارت الکترونیک به دنبال تسهیل و نظارت جدی و با دقت بالا برای دریافتکنندگان نماد اعتماد الکترونیکی بهمنظور نظارت بر فعالیت کسب و کارهای آنلاین و جلوگیری از هرگونه مشکلی برای کسب و کارها و مشتریان آنها است.
امید است این بروزرسانی، کسب و کارهای حوزه ارهای دیجیتال و بلاک چین را نیز مدنظر قرارداده و سازوکاری جهت اعتبار سنجی و اعطای مجوز به این کسب و کارهای نوپا در نظر گرفته و طراحی شود.
📌ستاری در اختتامیه یازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران:
🔸 مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب توجهی ویژه به جوانان خلاق، فناوری، نوآوری و شرکت های دانش بنیان دارند.
🔸 بیش از 1500 ایده نوآورانه و بکر در قالب چند جلد کتاب توسط معاونت علمی و فناوری منتشر شده و به بیان ایدههای نوآورانه در حوزههای گوناگون پرداخته است. تعداد بسیاری از این ایدهها تکرارنشده منحصر و به فردند و توجه استارتاپیها به این ایدهها، میتواند یک کسب و کار نوآورانه و موفق را پرو بال دهد
🔸کسب و کارهای سنتی باید به جای مقابله، راه موفقیت خود را در چگونگی حمایت و همراهی استارتاپها جستوجو کند.
🔸دولت باید محیطی ایجاد کند که شرکتهای دانشبنیان و استارتاپ ها بدون کمترین مانع و دغدغه در مسیر حل مشکلات با ساختهپرداخته کردن ایدههای نوآورانه گام بردارند
🔸استارتاپهای خدماتی بازار فوق العادهای در اختیار دارند چراکه بخش توزیع و خدمات عموماً به رانت نفتی وابسته بوده است
🔸 شهردارها به این باور رسیدهاند که مردم هستند که با نوآوری و خلاقیتشان، مشکلات را حل میکنند.
air.ir/ZmqLZ1
📌ستاری در اختتامیه یازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران:
🔸 مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب توجهی ویژه به جوانان خلاق، فناوری، نوآوری و شرکت های دانش بنیان دارند.
🔸 بیش از 1500 ایده نوآورانه و بکر در قالب چند جلد کتاب توسط معاونت علمی و فناوری منتشر شده و به بیان ایدههای نوآورانه در حوزههای گوناگون پرداخته است. تعداد بسیاری از این ایدهها تکرارنشده منحصر و به فردند و توجه استارتاپیها به این ایدهها، میتواند یک کسب و کار نوآورانه و موفق را پرو بال دهد
🔸کسب و کارهای سنتی باید به جای مقابله، راه موفقیت خود را در چگونگی حمایت و همراهی استارتاپها جستوجو کند.
🔸دولت باید محیطی ایجاد کند که شرکتهای دانشبنیان و استارتاپ ها بدون کمترین مانع و دغدغه در مسیر حل مشکلات با ساختهپرداخته کردن ایدههای نوآورانه گام بردارند
🔸استارتاپهای خدماتی بازار فوق العادهای در اختیار دارند چراکه بخش توزیع و خدمات عموماً به رانت نفتی وابسته بوده است
🔸 شهردارها به این باور رسیدهاند که مردم هستند که با نوآوری و خلاقیتشان، مشکلات را حل میکنند.
air.ir/ZmqLZ1
آیا می خواهید این مورد را حذف کنید؟
آیا می خواهید این مورد را حذف کنید؟